Najdi forum

Baumkuchen

Dekleta, a je katera že morda slišala oz. celo sama doma delala pecivo (menda izvira iz Švice), ki se imenuje Baumkuchen? Se zelo priporočam za kak preizkušen recept in pojasnilo postopka peke.

Ima močan okus po marcipanu in je takoooo dobro, da je cela škatla, ki sem jo kupila še čisto prazna :)).

Lp, mishika

Tole je link do recepta, ki naj bi bil originalen (Baumkuchen torta in Baumkuchen kocke). Ampak sem na eni drugi strani brala, da je zelo težko naredit.

Čeprav ne vem no…ko berem recept se mi ne zdi nevem kako težko, mogoče so mislili le, da je težko zadet tapravi okus.
Če rabiš prevod, se oglasi 🙂

lp

Pomojem bo recept za kocke to, kar iščeš, ker je notri marcipan.

Hej! Ko slisim marcipan, se mi naspicijo usesa! ampak nemscina- totalna
prazna mnozica – kot v tvoji skatli, Mishika:)))

Bi lahko malo nakazali, kako to priblizno gre? Lep vecer Babi

Verjamem,da je škatla prazna!! Jedla sem jih enkrat na smučanju.Bile so nekakšne kocke. NOOOro dobre !! Pozdrav Maja

:)))) Prevod tokrat ne bo težek :)). Ja, neke podobne recepte sem brala in vsepovsod piše, da je zahteven – zato sem pa mislila, da je prej boljše vprašati, če ima slučajno že kdo kakšne izkušnje s tem. No, bom pa morda kar sama prvič poskusila (še prej moram marcipan kupit). Aja – kocke bodo tiste ta prave, ja. Mmmm… Še zdaj mi dišijo :))).

Lp, mishika

Babi, če mi jih uspe pripraviti, bom recept in natančen postopek sem gor prilimala. Sicer sem jih kupila čez mejo v Avstriji (Hofer) in glede na to, da izginejo še preden jih uspeš dobro pogledati, sploh niso dragi :))).

Lp, mishika

Aham – točno take kocke so bile. Vse skupaj je bilo prelito s temno čokolado, samo pecivo znoraj pa prepojeno z višnjevim kremastim likerjem. Noro dobro – se strinjam! :))

Lp, mishika

Potem bo pa to to ja. Ker tukaj piše, da premažeš z marmelado, lahko pa to nadomestiš z likerjem.
Bere se odlično, mishika, če boš naredila, PROSIM poročaj 🙂 Spet imam preveč marcipana, pa bi bilo tole zelo pravšnje za naredit.

lp

Tile baumkuchni so pomojem težki za pripravo v toliko, ker je potrebno peči posamezne plasti biskvita eno na drugo in moraš biti pač non stop zraven.
Tako da tisto odpiranje pečice vsake tri minute in mazanje nove porcije testa na ta zapečeno, zna biti malce mukotrpno, ostalo po mojem niti ne.
Vprašanje kaj bi dobili, če bi testo spekli kar v kosu? Res ne bi bilo ”letnic” po katerih si tile drevesni kolački dobili ime. Ampak vprašanje koliko se to pozna na okusu?

Sigurno je najbolj “spodnja plast” testa najbolj krhka, oz. suha, ali kako naj rečem. Najbrž je v tem štos. Bi bilop a res zanimivo probat ker je pomoje res to največji problem, da daješ testo po žlicah v pekač in potem v pečico itd. itd. Pa pazit, da se ne opečeš 🙂

Ali bi katera prilimala tale recept v slovenščini. Meni se žđe dolgooo cedijo sline.

Uf, včeraj smo bili v Avstriji in kupili te Baumkuchen kocke. Niso, dobre, ampak FANTASTIČNE!!!
Obstajata dve vrsti; ene z višnjevim in druge s pomarančnim likerjem. Res so super…tale recept bi blo nujno treba preizkusiti.

ajnar, recept ti prevedem malo kasneje, zdajle šibam naprej, do večera (če ne bo katera druga že bolj pridna od mene) pa ti sigurno napišem.

lp

No, bom kar zdajle napisala.

250 g mehkega masla
220 g sladkorja
2 zavitka vanilij sladkorja
6 jajc
200 g moke
100 g škroba
50 g zmletih mandljev
2 žlički pecilnega praška
100 ml močne kave
150 g rdeče marmelade (npr. ribez)
300 g surove marcipanove mase
300 g čokoladne kuverture

Maslo, sladkor in vanilij sladkor premešamo (se pravi z mikserjem, da naraste). Postopno dodajamo jajca; vsako posebej, vsako jajce v masi miksamo 2 minuti, nato dodamo naslednje jajce.
Moko, škrob, mandlje in pecilni prašek premešamo in prelijemo s kavo (zmešamo v maso).
Pekač (20 x 30 cm) oblečemo s peki papirjem in an peki papir damo 4-5 žlic mase (testa). Pečemo 3 minute (na možnosti “Grill”, stopinje niso napisane).
Tako ponavljamo, dokler ne porabimo celega testa.
Pečeno pecivo damo iz pekača, ga ohladimo in ga premažemo z marmelado, ki smo go pred tem premešali, da je bolj tekoča oz. se lažje maže. Marcipan razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo na pecivo (na marmelado).
2/3 kuverute stopimo, preostanek naribamo (kot npr. parmezan – na majhne lističe).
Pecivo razrežemo na kocke (3 x 3) in prelijemo s čokoladno kuverturo, nato pa še potresemo s čokoladnimi lističi.

140 kcal / 2 g beljakovin / 8 g maščob

Hej, Kresnica!
Kdor bo to delal, je pravi mojster:))) Pa sem mislila, da je toskanski Panforte
zahteven( tuid mandeljni) – mala malica v primerjavi s tem.
Pozdravcek Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close