Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vitello tonnato

Vitello tonnato

Že dolgo časa želim pripraviti to jed, ker imam zelo rada teletino in me zanima, kako njen okus paše s tunino, zadevo pa sem si zamislila kot predjed bolj prazničnega kosila. Sedaj pa vprašanje: kaj pripraviti kot glavno jed takega kosila, da bi se vse skupaj po okusih skladalo kot je treba? Prosim, svetujte!

Hvala!

Obožujem to jed – je pa precej močna in nasitna, če niso porcije v naprstniku postrežene!:)))

Kaj bi jaz pridala zraven? Kakšno lahno kremno zelenjavno juho, npr. korenčkovo (imam dober poseben recept, če te zanima) ali bučno, tudi paradižnikova bi bila dobra.

Potem pa: veliko skledo motovilca, mogoče malce oplemitena s kako posebnostjo, škarpena na sicilijanski način v pečici (riba, pečena z omako iz paradižnika, črnih oliv, zelenih oliv, čebule, vina, nežno začinjeno z nekaj timijana in bazilike) in pečen krompir, vino sivi pinot od Erzetiča iz Brd;

ali

svinjska ribica s suhimi slivami in polži iz krompirjevega testa, gratinirani v pečici, po Kuharjevi knjigi; vino Villa Maria od Kristančiča;

ali

posebno oplemeniteno pečenko iz mletega mesa (npr. suhi jurčki, kaka zelenjava kot dodatek) z omako z nekaj smetane in vina, zraven še jabolčno čežano in domače široke rezance; vino – hm, kakšen suh donegovan renski rizling?

Za poobedek: skutni narastek s sadno omako;

ali

kako sadno kremo, npr. iz kakija, drobno pecivo;

ali

sadno solato s kremo iz jogurta in želatine …

Ma, jaz sem sita!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close