Vitello tonnato
Že dolgo časa želim pripraviti to jed, ker imam zelo rada teletino in me zanima, kako njen okus paše s tunino, zadevo pa sem si zamislila kot predjed bolj prazničnega kosila. Sedaj pa vprašanje: kaj pripraviti kot glavno jed takega kosila, da bi se vse skupaj po okusih skladalo kot je treba? Prosim, svetujte!
Hvala!
Obožujem to jed – je pa precej močna in nasitna, če niso porcije v naprstniku postrežene!:)))
Kaj bi jaz pridala zraven? Kakšno lahno kremno zelenjavno juho, npr. korenčkovo (imam dober poseben recept, če te zanima) ali bučno, tudi paradižnikova bi bila dobra.
Potem pa: veliko skledo motovilca, mogoče malce oplemitena s kako posebnostjo, škarpena na sicilijanski način v pečici (riba, pečena z omako iz paradižnika, črnih oliv, zelenih oliv, čebule, vina, nežno začinjeno z nekaj timijana in bazilike) in pečen krompir, vino sivi pinot od Erzetiča iz Brd;
ali
svinjska ribica s suhimi slivami in polži iz krompirjevega testa, gratinirani v pečici, po Kuharjevi knjigi; vino Villa Maria od Kristančiča;
ali
posebno oplemeniteno pečenko iz mletega mesa (npr. suhi jurčki, kaka zelenjava kot dodatek) z omako z nekaj smetane in vina, zraven še jabolčno čežano in domače široke rezance; vino – hm, kakšen suh donegovan renski rizling?
Za poobedek: skutni narastek s sadno omako;
ali
kako sadno kremo, npr. iz kakija, drobno pecivo;
ali
sadno solato s kremo iz jogurta in želatine …
Ma, jaz sem sita!
Forum je zaprt za komentiranje.