Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika RECEPT ZA TORTO-Pekač premer 30 cm

RECEPT ZA TORTO-Pekač premer 30 cm

Ker so tukaj zimski dnevi bi bilo lepo da pa kaj spečem,zato horuk v trgovino k Jankoviču-MERCATOR,nakar tam kupim pekač za torto premer 30CM! In nastal je problem jaz imam recepte samo za 26cm premer,zato mi ni preostalo drugege kot da se obrnem na vas! Ce ima katera recept za tako velik pekač ga bom res zelo vesela -smo kar številčna družinica!!!

HVALA VAMA ŽE V NAPREJ,LP!

PIA

to niti ne bi smel bit problem. Vse sestavine ki jih imaš za 26 premer pekača lahko enostavno povečaš, npr, za četrtino ali pa za polovico povečaš sestavine pa bo. Npr. namesto 5 jajc daš še dva dodatna(torej skupno 7) potem pa vse sestvaine povečaš za polovico;če ti piše v receptu 200 g moke jo daš še za pol več se pravi 200g +100g skupno potem uporabiš 300 g moke itd. Odvisno kakšne recepte imaš.

Tudi jaz si pomagam na podoben način, kot ti je svetovala barbi 2. Imam precej receptov, ki so za torto premera 24 cm, sama pa imam modele premera 26 cm. Če so za torto premera 24 cm potrebna 4 jajca, dam za torto premera 26 cm 6 jajc in ustrezno preračunam tudi ostale sestavine. Ne moreš zgrešit!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close