No,kaj bi pa s tem…!?
Jaz bi naredila kar zelenjavno juho.
Čebulico bi poprazila, narezala nanjo nekaj mešane zelenjave in krompir. Ko bi se vse to malo popražilo, bi dala notri kose reber (jaz ne bi dala prav veliko mesa) in zalila z vodo. Po okusu bi posolila in kuhala do mehkega. Zraven paše zelena solata in kruh.
Dober tek.
p.s.: ali lahko pridem na kosilo?
42na, lepa hvala,da si se odzvala mojmu “klicu na pomoc” ! 🙂
Med tem sem malo brskala po mainih,nassih,vassih receptih…in prisla do priblizzno istega “recepta” ot je tvoj! Hvala ,sse enkrat,da si sevila!Po maminem receptu je to “irish -stew “sicer obara..kot ti praviss! Gotva bo ravnodo 16h!! Pozdrav Maja
Živjo, morda se oglašam malo pozno ampak vseeno.
Jaz ponavadi skuham iz takih sestavin ” kozji ajmoht” ( seveda uporabim kozje meso) v ekonom loncu prepražim veliko čebule in dam začimbe, podobno kot za golaž, malo po okusu. Potem dodam meso in na hitro popečem. Zalijem z vodo, pokrijem z neprodušno pokrovko in pustim, da se kuha malo manj kot uro. Potem ekonom pod tekočo vodo odprem v lonec zmečem vso zelenjavo, ki jo najdem doma in kuham še toliko časa, da se zelenjava skuha. To je to, enostavno in dobro, da si oblizneš vse prste. Meso pa je zaradi kuhanja v ekonomu zelo mehko in sočno. ( jaz uporabim meso stare koze, pa je še vedno OK )
Doma vsi vse pojedo, še brat, ki ni navdušen nad zelenjavo – je bolj mesni tip :)))
Forum je zaprt za komentiranje.