Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika En izziv za vas ;)

En izziv za vas ;)

No tako je to….imam košček kuhane govedine,par koščkov pečenih reberc,
na razpolago še krompir,riž,grašek.Kaj za vraga naj skuham iz tega,ko je pakoooo mraz in se mi ne ljubi v trgovino. No pa gremo kuhat skupaj,
aja….tako za štiri osebe bi moralo biti..bo kar težko,ha

na čebuli prepraži korenje in zalij s paradižnikom, začini in proti koncu dodaj na košče narezano govedino, in pečene rebrca, zraven skuhaj riž s grahom, in to je to……

Ali pa na čebuli popraži malo na kocke narezane zelenjave (grah, korenje, por, zeleno……) in na manjše narezane krompir, zalij s vodo, začini morda malo vina, čist mal, ampak na nezalito pred vodo, potem začini in dodaj govedino in rebra, kuhaj do konca po potreb zgosti s moko, zraven pa palačine, puding…itd………na korompir pred vodo daj veliko rdeče slad. paprike, in malo paradižnikove mezge…

Tako nekako mi to porabimo………

Lahko skuhaš kakšno jajce (trdo), narežeš čebulo in narediš govedino v solati. Zraven pa rizi bizi (riž z grahom).
Pečena rebrca s praženim krompirjem.

zraven kuhane govedine naredi jabolcni hren, zraven rebrc pa ponudi gorcico, pa krompirjeva solata gre zelo lepo zraven. grah pa lahko naredis na maslu kot prilogo. lp petra

Hvala vsem…pa je urejeno…na čebuli sem spražla meso,dodala krompir na večje kose narezan,pa korenček in grahec,začinila sol,poper,majaron,rdeča paprika,podušila do mehkega,zgostila z smetano in je ratal neki golaž,ma dobro pa je ;).Zraven še pecivo od včeraj,vsi zadovoljni,vsi siti :)))

Etica, hej!

Tudi jaz nisem danes sla ven – obesala (po svezem disece oprane) zavese po celem stanovanju.

Vceraj sem zdusila kos govedine v zelenjavni omaki ( majaronovo meso); danes bova ostanek pojedla s testeninami; skleda motovilca s kuhanim jajckom in pecena jabolka. Se splaca pobrskati in narediti s tem, kar imas doma…se prihrani:)

Lep soncen pozdrav; na sprehod bom sla po kosilu. Babi

Uh Babi ti si pa bila pridna.A ne da stanovanje izgleda očiščeno šele takrat ko obesimo sveže oprane zavese,vsaj meni se tako zdi.
Jaz pa danes kar lenarim..no skuhala sem,pa tista običajna opravila..prah,pometanje…druga pa nič.Pa se kar prileže.
Lep dan!

Hej, res je!

Dokler ni zaves na oknih ( lahko se vse ostalo se tako blesci), moj moz pravi, da se pocuti kot na kolodvoru:))) Lp

Ha, tudi pri nas so zavese danes bleščeče in dišeče. Imamo tudi slavljenca pri hiši, zato so za kosilo njegovi najljubši MAKARONI. Ta naš štiriletnik bi jih jedel petkrat na dan, sedem dni na teden v vseh oblikah in omakcah. Lep sončen dan vam želim.
LP

Verjetno je zze prepozno!? Jaz imam neznansko rada okisano govedino,tista rebrca bi pa jedla s kislim zeljem!? Ga nimass doma!? Sskoda! Brskam po knjigi za recepti….pa sse malo pissem!? Maja

Vseeno hvala Maja,bo jutri zelje na sporedu,ta golaž ali nakaj podobnega pa nam je vsem bil v slast.
Hehe.zavese sem pa včeraj obesilla in to čisto nove,je prav luštno.

babi, potem bi se pri nas nenehno tako počutil, zaradi moje astme smo brez zaves :)))), imamo pa roloje, ki jih samo pobrišem. meni so zavese krasna stvar, če imaš kaj več kot 40 kvadratov, ker se mi zdi, da ful pomanjšajo prostor. K sreči nimamo okoli nobenih sosedov :))) hiška je glih zame narejena.
T.

Ni blema!! Uzzivaj pri zelju!!:; ) Zavese…pri nas smo jihprali zadnji vikend-je vse disalo!! V huhinji in dbnevni sobi jih bomo pa sse “tik pred zdajci”…verjetno v ccetrtek 30.12.- v petek ne bo casa !! Maja

Hej!

Tinkarca, ko pride zet, najprej vse zavese razpre, da vidi morje, potem se sezuje( pa ne zaradi mene – se nobenemu gostu se ni bilo treba sezuti), ker je rad bos, potem me objame in rece v polomljeni slovenscini:
Kako si? Imas tisti dobra jab….- si ze lomi jezik- strudla? :)))

V Angliji imajo zavese zagrnjene samo ponoci, take debele, da zadrzijo toploto.

Vem, Tinkarca, ceprav samo 40, je dom- ek in to vas!

Simis, malemu slavlejncu vse naj naj in se veliko makaronov:))))
Poznam se enega takega:)

Pozdravcek Babi, ki zdaj pociva:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close