Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika APARAT ZA KUHANJE NA PARI

APARAT ZA KUHANJE NA PARI

Za darilo sem dobila parni kuhalnik, pa ne vem točno kako ga uporabljati. Ali ima kdo izkušnje s tem.
Zanima me, če je zelenjavo treba kaj soliti in kako, kdaj, ali se lahko kuha tudi krompir kako olupljen, narezan ali kar cel?
Kako se kaj skuhajo kruhovi cmoki, ali testenine lahko skuham v aparatu, spet brez soli ali kako?

Bi prav rada slišala vaše napotke, saj bi ga prav rada večkrat uporabljala v svoji kuhi. Vem da je zdravo, in okusno! Ima morda kdo kakšen okusen recept za pripravo jedi v takšnem aparatu?

hvala vsem!

Zdravo!

Jaz imam v glavnem zelo dobre izkušnje s kuhanjem kruhovih klobas, štrukljev, cmokov. Tiste okvirne vrednosti, ki so napisane na njem so res le okvirne. Jaz raje soparim malo dlje. Sicer pa lahko zelenjavo vmes poskušaš, pa bo. Jaz je nisem solila prej, saj bi itak sol izginila skozi reže.

LP

zelenjave ni treba nič soliti, saj vsi vitamini in minerali ki drugače gredo v vodo, ostanejo v zelenjavi. tako da je itak veliko bolj okusna kot kuhana v vodi.
tudi jaz kuham kupljene cmoke in štruklje in je veliko lažje kot v vodi.
kar pa se tiče riža in testenin pa pojma nimam, žal!

Naj se sama dodam. Aparata sicer nimam, imam pa lonec na pritisk in razne vlozke v njem; tudi tak za kuhanje na pari.

Redno soparim riz, krompir v kosih, korenje, gomolje in vse, kar je zelene barve, cmoke, strukelj….
Testenin pa se nisem:) Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close