Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika svinjska ribica

svinjska ribica

Imam lep kos svinjske ribice. Kaj naj naredim z njo?
Vsak recept zelo zaželjen.

hvala!

Hej!

Lahko jo enostavno celo speces; prej malo obdelano z zacimbami, najprej popeceno z vseh strani, potem odvzames, prilijes malo suhega belega vina in vrnes ribico v posodo.Zraven salotka, korenicje…nastane se taka dobra naravna omakca, ki ji na koncu dosas malo smetane( jaz ne).
Rada jo imam tudi na hitro popecene zrezke – zar.
Vnuk pa seveda panirano.

Naredila sem tudi tako: Ribico popecem kot zgoraj, nato zavijem v list kislega zelja in pecem do konca. Zraven riz. Lp

lahko jo uporabiš za dunajske zrezke ali ocvrte zrezke polnjene z sirom in šunko!lahko pa jo napolniš z jajci in korenčkom začiniš in celo spečeš!!!

Začinjeno ribico popražim na olju. Razvaljam listnato testo, ter ga namažem z zmiksanimi šampinjoni, pašteto, sol, ter petršilj. NA TO MASO POLOŽIM OPEČENO RIBICO, VSE SKUPAJ ZAVIJEM, POMAŽEM Z RUMENJAKOM IN SPEČEM.

Še moj predlog, sicer podoben Piarinemu…
Zamesi testo za kruh, ki naj vzhaja po ustaljenem in znanem postopku.
Medtem zreži meso na majhne koščke in ga popeci na olivnem olju.
Vzhajano testo razvaljaj v pravokotnik, na 1,5 cm debelo. Obloži s pršutom in naribanim ali narezanim sirom. Na ta nadev položi še popečene koščke mesa in zavij kot potico. Premaži z olivnim oljem in po vrhu štručko še popikaj z vilico. Peči v pečici 20 do 30 minut na 180 stopinj, nato pa na 190 dokler se lepo zapeče.

delam jo tocno tako,kot je napisala babi. na koncu dodam se par kosckov masla. polozim jih na vrh pecenke,da pocasi “lezejo” in se topijo. zraven zelo dobro pasejo zlikrofi. lp petra

Ribico imam najraje čisto na hitro popečeno (zrezke seveda). Mi je preveč dobra tako, da bi jo na dolgo cmarila. Mnjami. Seveda je to stvar okusa.

Večkrat jo delam nadevano. Previdno jo je treba zarezovati in narediti iz nje en velik zrezek. Gor se namaže poljuben nadev in zavije kot rolada in zveže s sukancem, da se lepo obdrži oblika. Speče se v ponvi, pokriti posodi ali kar pečici.
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close