Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika s čim lahko nadomestim pinjenec?

s čim lahko nadomestim pinjenec?

Pozdravljene

Delala bi muffine, skoraj vse kar rabim sem našla doma, za pinjenec sem pa mislila da ga bom nadomestila s pomorančnim sokom : Zamešala sem besedo pinjenec z eno vrsto vino in sem mislila da bom kar s pomarančnim sokom naredila, ampak zdaj sem se pozanimala kaj točno je Pinjenec in je to ostanek od pri proizvodu masla. Pojma nimam kako zgleda in na katerem koncu trgovine bi ga našla
(za v bodoče) . Aja pa mleko imam tudi doma če bi s tem lahko kaj nadomestila? Če je kaj takega s čimer bi lahko nadomestila tega vraga:)

Pnjenec najdeš med mlečnimi izdelki, v tetrapaku. Po moje bi ga lahko nadomestila z mlekom ali tekočim jogurtom.

kakšen recept pa imaš? če ga napišeš ti bi mogoče lažje pomagale?

V skodelico mleko dodaj 1-2 zlicki kisa ali limoninega soka in to je to.

Absolutno ga lahko nadomestiš s tekočim jogurtom. Po možnosti z manj mastnim. Zdravo življenje, linija najboljšega soseda ga ima – torej med mlečnimi izdelki. Od kakšnega drugega proizvajalca ga pa še nisem zasledila. Ta se mi zdi zelo dober.

recept je iz Jane.

Čokoladni muffini:

70g s čokolado oblitih keksov, 250 g moke, 2 žlici kakava v prahu, 2 žlički in pol pecilnega praška,1 šcepec pecilne sode, 1 jajce, 125g sladkorja, 1 vrečka vanilijevega sladkorja, 80 ml olja, 3 dcl pinjenca, potem pa so še sestavine za okras in nimajo nobenega vpliva na samo testo.

S čokolado oblite kekse naremo na večje koščke in zmešano s kakavom in moko ki smo jo presejali s pecilnim praškom. V skledi na rahlo stepemo jajce, ga dobro zmešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, oljem in pinjencem. dodamo mešanico Moke in keksov ter mešamo tako dolgo da se suhe setavine navlažijo.

Nato jih pa spečemo.

ČE imate kakšen že preizkušen recept dobrih muffinov mi ga lahko posredujete se ga ne bom branila, le tuje strani mi ne pridejo prav ker mam časa bolj za prevajanje trenutno

Ja, po moje bi tekoči jogurt čisto šel notri. Pri mafnih je “fajn” ravno to, da lahko sestavine malo pogoljufaš. Sem tudi namesto jogurta že dala mleko, pa je bilo čisto ok.

Receptov (preizkušenih) je pa na tem forumu že toliko napisanih, če malo pobrskaš z izskalnikom (nastavi obdobje za vsaj dve leti) in vpiši “muffin” ali “mafin” boš že nekaj našla.

Za začetek poskusi tukajle:

sem spekla pa sem namesto pinjenca uporabila kar navadno mleko. Zgleda da me je zagrabila muffinomanija ker sem jih danes spet pekla, le da sem naredila jabolčne.

Pinjenec lahko nadomestiš s kislim mlekom vzemi tistega od Celjskih mlekarn, ker ni tolk kisel kot tisti od Ljubljanskih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close