Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Maslo – margarina

Maslo – margarina

Oj,
če piše v receptu maslo ali lahko dam margarino brez škode ali bo “katastrofa”?
Pri medenjakih recimo.
Hvala.
Lp
Stasa.

Katastofe po moje ne bo.
Jaz oboje kar konstantno zamenjujem (v obe stvari, saj imam doma samo eno ali samo drugo), pa smo še vedno vse pojedli ;-)).

Bodo še druge povedale.

Jaz tudi ponavadi dam kar margarino.

Lp, Maja

Običajno uporabljam maslo, saj margarine že lep čas ne uporabljamo. Sem pa opazila, da je krhko testo za pito težje razvaljati, ker je bolj krhko. Ko je pečena, pa se ne pozna.

Za čokoladne kukije sem samo enkrat uporabila margarino, pa se mi je vse tako razlezlo, da je bil cel pladenj en velik piškot. Z maslom se mi to ne dogaja, pa tudi okus (surovega) masla mi je bolj všeč, kot okus margarine.
Čeprav se včasih zgodi (ponavadi pri skutinih ledenih kockah), da uporabim margarino, pa je okus popolnoma enak.
Samo pri kukijih sem pa raje previdna.

lp

Uporabljam samo maslo, ker teakoj občutim okus margarine. Razlika med maslom in margarino je, da je testo bolj mehko, tekoče, ne vem kako bi to opisala. Če zamenjuješ maslo z margarino je ne smeš toliko dati kot v receptu piše, ali pa moraš dodati več moke, drobtin, orehov ali kar koli v recepetu, ki testo veže skupaj. LP Silvia

Ponavadi recept opozori, da ne sme biti not..margarina….. meni se je namreč že sfižilo………..kljub opozorilu sem uporabila margarino….

Na drugi stani pa mnogokart menjam eno za drugo, drugo za eno in ni bilo nobenih napak,…… lahko poskusiš

Ali ima mogoče katera izkušnje, da zamenja maslo oz. margarino z oljem.

Ne to pa še ne. Tam kjer je olje že originalno v receptu (npr. Sončno pecivo) se olje super obnese, kar za kakšne piškotke ne bi upala trditi. no, ja razen za janeževe piškote (recept napisala Zala), kjer gre notri olivno olje (pa se ga prav nič posebej ne čuti).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close