no ja pekla bi že ampak kako naj pa barvam…
ja no jaz se bom lotila tistih Miklavžev za katere je napisano da so na Kulinariki od nekje prepisani. Me pa zanima kako naj zadevo pobarvam. Iz tistih sestavin dobiš 28 Miklavžev. Ker me motijo njihove rdeče kape (take majo Božički) bi naredila svetle kape, obrobila bi jih s temno črto in notr narisala križ, skratka veliko bi potrebovala tiste bele zadeve, črno ali rjavo črto, malo rdeče za lička in za ustnice. Torej kaj naj nabavim ker grem v petek v Črnuče, pa da se mi ne bodo od smeha vsi po tleh metali ko jim bom kazala sliko kaj bi rada nardila pa da rabim barve. Brat je bil v izvidnici in je rekel da je bila ena zelo prijazna in da se je res spoznala (upam da bo delala) ampak vseen me zanima kaj priporočate. Sicer je ona mu predlagala da kupim barve v prahu po 25 dag je lonček stane 3000 sit, rok uporabe pa je 2009, sam to je velika količina. Ali se barve v svinčnikih nahajajo v vseh možnih kombinacijah? Je katera ki se spozna na tako risanje tukaj?
Aja pa od brata punca bo iz tistega testa za Miklavže delala Kravce. Tako da bo tudi ona rabila črno in rjavo črto za obrobo in barvanje (lisaste krave) in belo zadevo(ki jo kolikor sem videla delam iz beljaka sladkorja in limone).
Kaj mi priporočate da nabavim tam. Tistih 25 dag barve je veliko ker jo malo porabiš zato me res zanimajo nasveti. Mogoče bom kupila le rdeče toliko če bom za Božič delala 120 Božičkov(če mi Mklavži ratajo) bi se mi splačalo( zakaj 120 , imam namen presenetiti otroke in soplesalke s katerimi delamo predsavo in na koncu bi jim lahko mentorica podarila te luštne Božičke).
Hvala vsem
Hoj Barbi!
Jaz sem obarvala tisto belo zadevo kar z barvami,ki so v tubici.Pazi ne tiste za pisat,ampak za obarvanje smetane… Uporabila sem rdečo in rumeno,zelo lepo se je obarvalo.Za rjavo barvo bi verjetno šlo s kakšnim temnim kakavom v prahu ali čokolado,za črno pa nimam pojma. V škatlici so mislim da 4 barve (zelena,rumena,rdeča siguno,ker sem jih že uporabljala,za ta četrtno pa ne bom dala roke v ogenj,a mislim,da je modra).
Veselo ustvarjanje…
Najbrž je cenejša varianta, da za rumeno barvo uporabiš kar rumenin. Vrečke so navadno pri pecilnih praških. Za rjavo bo čisto dobro, če uporabiš kakav.
Ne verjamem, da boš lahko dobila črno barvo, ker če jo mešaš z belo je še vedno samo siva. Lahko bi pa uporabila za obliv kar zelo temno čokolado in ne led. Saj je isto sladko, pa še bolj enostavno. Tudi z čokolado se da pisati.
To pa pomeni, da potrebuješ samo še rdečo in mogoče zeleno.
Pa če še posebej opozorim. Barve v prahu so zelo močne. Dodaš jo samo noževo konico, pa imaš zelo intenzivno barvo. Pazi, da ne boš pretiravala.
LP Mateja
če si delala s smetano kako si pa potem prepričala smetano da naj bo trda da bi lahko zadevo ki si jo naredila v prozorno folijo (da zaščitiš pred izsušitvijo) da se ti ne spacka vse?saj imejo npr. Letcova srca tud pobarvano pa so zavita v kakšno zadevo pa se jim ne razmaže.
A misliš da bo potem krema/barva ostala taka mehhka ali se bo mal posušila?
Hej Barbi!
Delala nisem s smetano ampak s sladkornim ledom:en beljak sem samo malo stepla z metlico in dodala 20 dag sladkorja v prahu.Potem sem maso razdelila in en del pobarvala z rdečo,drugi z rumeno barvo,enega pustila belega.Masa je gosto tekoča,kot recimo med.Potem sem jo predevala v plastične vrečke in odrzala vogal ter ustvarjala.Seveda sem obvezno pustila miklavže na mizi,da se je slad.led dobro posušil. Potem sem jih zložila v škatlo,ravno včeraj sem preverjala,vse je še na svojem mestu,nič se ni zlepilo,razmazalo…nekaj piškotov sem tudi okrasila z ledom,ki mi je ostal.Ko se je posušil sem jih dala v pločevinasto škatlo.Vse se je lepo obdržalo,tako kot sem naredila.
No sem nazaj iz te trgovine za pečt. Sam mal je žalostno ker moraš ta velke “doze”nekaterih stvari kupovat. No jaz sem kupila 25 dag Jagodno rdeče barve, Rjavo bom naredila pa s kakavom in bom coprala.
Če koga zanima: Barve imajo tako v Prahu kot v tekočem stanju. Majo tudi nekaj različnih barv:Npr: jagodno rdeča, Malinova rdeča, več odtenkov rumene, dobiš tudi zele, barvo v prahu , ter modro barvo ki pa je najdražja,(25 dag 11.000). Potem pa imaš barve tudi v tekočem stanju (kakšne 3 dcl flaške) vendar imajo samo pol leta rok uporabnosti.
Imajo različne modelčke za peko tort: npr, želva, medo, tudi 3 d modelčke imajo(ovčka,…..), in pa cel kup nastavkov za peko pralinejev in pa modelčkov za peko minjonov. Pa veliko Poročnih figuric.
Meni je že pred leti prijateljica prijazno odstopila nekaj barve v prahu:) In se je ne porabi veliko. Kot je Tajč rekla – za noževo konico, ker je zelo močna!
Jaz imam 3 barve – rumeno, rdečo in modro – saj veš, v teh so skrite vse barve:) In, če si dovolj želiš, dobiš tudi črno:)
Drugače pa za rjavo vedno uporabim kakao.
Intenzivnost barve povečuješ s količino prahu – samo pazi! Jaz sem enkrat barvala v intenzivno redečo (delala sem torto – gasilni avto:) ) in, ker sem si res želela pravo rdečo, sem veliko prahu dala – bilo je tako slano, kot da bi smetano solila :)))))))
sem končala z mojim umetniškim ustvarjanjem(nikol mi ni šlo risanje, barvanje od rok). Iz testa sem jih naredila okoli 20, ker se nisem mogla odločit kako veliki naj bodo sem delala visoke od približno 15 cm do 7 cm in ti mali so še najbolj srčkani. Okrasila sem vse s sladkornim ledom. in sicer: za belo kapo in brado, rdeče ustnice, rjavo: očke,križ na kapi in nos sem porabila en beljak in 20 dag sladkorja v prahu. Pride zelo gosta masa. Samo bela barva ni bila problem. Malo me je hecalo ko sem delala rjavo s kakavom in je bilo premalo mokro tako da sem dodala malo limoninga soka, in pa pri barvanju z rdečo sem naredila preveč tekočo rdečo (za moj okus). Brizgala sem z navadnimi vrečkami za vlaganje, katerim sem odrezala rob .Bo drugič boljše ni kaj. Meni izgledajo Mklavži hecno, moji mami pa so baje všeč in je enega že pojedla. Zdele bo kmalu suho tako da jih bom zavila v folijo da bodo počakali. Zdaj me čaka računanje za 100 Božičkov.
Hvala vsem
Forum je zaprt za komentiranje.