miklavži-rezultat
Dela sem se lotila po odhodu otrok v posteljo. Medeno testo sem pripravila že prejšnji večer. Pečeno je bilo zelo hitro (1/2 mase). Težave so nastopile pri okraševanju. Delala sem brez beljakov in mi je ta sladkorni led tako nagajal, da sem na koncu že skoraj obupala. Delala sem samo enobarvno (belo), za ostale barve sem vzela kar sladkorno maso iz tub (rdeča, rjava, rumena in zelena). Tašča pravi, da so lepi, jaz sem bolj kritična do sebe in trdim, da bi bili lahko lepši. Mogoče bo pa drugo leto bolje. Ko se prihodnjič udeležim vašega srečanja in dobim kaj več koristnih nasvetov bo bolje.
Lep pozdrav iz Koroške.
Dobro jutro Ena?
A si imela mogoče preredko maso za okraševanje? Ker mi je seveda zmanjkalo leda,ko sem okraševala sem naredila še eno malenkost.Vendar je bil malo premalo gost pa se je bolj razlivalo…
Otroci bodo vse pohrustali,ni straha…danes zjutraj sta že pridno mlela “ostanke” izrezane v piškote.Aja še to,par kapljic leda mi je ostalo in sem okrasila tudi piškote,ki sem jih izrezala iz medenega testa.Zanimalo me je,kako se vsa stvar obnese v škatli,ko so piškoti križem kražem.Presenetljivo,vse lunice in zvezdice imajo še gor oči in usta,tako kot sem narisala s slad.ledom.Bomo še delali tako…
Ugotavljam, da bi morala imeti kupljen sladkor v prahu, ker doma ga nikoli ne moreš tako zmleti kot je tisti, ki ga kupiš v trgovini (kot moka) ali pa bi morala maso malo segreti in potem ohladiti. Problem ni bil namreč v pretekoči masi, ampak se mi je proti koncu vedno zamašil izhod, vse je postala trdo in zbito.
Drugič bo bolje- vaja dela mojstra.
Lep pozdrav iz Koroške.
Forum je zaprt za komentiranje.