Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika GRILL RACLETTE – od Tefala

GRILL RACLETTE – od Tefala

Za darilo sem dobila ta grill. Razen pečenja na žaru, ne vem za kaj naj ga uporabljam, predvsem ne vem, kako naj uporabljam tiste posodice zgoraj, razem za ropljenje sira. Prosim za pomoč in kakšen nasvet.

Pripravis pravi raclette:

Skuhas cel krompir, odlijes vodo in ga kar s posodo postavis na zgornjo plosco, ki ga ohranja toplega.

Zraven nabavis razlicne suhomesnate dobrote (salame, prsut ipd), lahko pa tudi morski izbor (dimljen losos, kuhani repi skampov). Po zelji dodas se vlozeno zelenjavo.

Obvezna sestavina je tudi sir “raclette”, ki se ga dobi v Leclerc-u (zelo dobro topljiv).

Jes pa takole:

Vsak si sam olupi krompir, zraven vzame meso ,… Sir se polozi v posodico in posodico se da med plosci. Stopljen sir prelijes cez izbor na krozniku in jes.

Dobro, zelo nasitno, prijetno v druzbi, fino za gostitelje – ni veliko pripravljanja.

Drugace pa si ne predstavljam za kaj bi se lahko uporabila to masinco.

LP!

Da se ne bi čudila ta sir “raclette”, ima zelo neprijeten vonj, ki pri segrevanju izgine in ostane zelo dober aromatičen okus, zato naj te prvi vtis ne prestraši.
Drugače kot zgoraj povedano na zgornji plošči praži vsak posmeznik kar mu srce poželi, spodaj pod ploščo v trikotne posodice s ročajom daš na ploščice narezan sir, da se stopi. Zraven pa serviraš vroč kuhan krompir v lupinah, ki si ga vsak posameznik olupi in da gor sir. Krompir maš zavit v kakšno krpo, da se ne shladi…..se pa poje kar nekaj krompirja zraven, pije kakšno kaplico in klepeta….spravi je družaben narave ta zadevca…..

Ja “raclatte” sir…kot bi bilo v prostoru kopica ljudmi z groznooooo smrdeči nogavicami…vsaj mene asocira ta vonj na to…drugače je pa zelo dobro…zdaj razmišljam,zakaj se nikoli ne spomnim na to…

Hali prav si povedala, je pa zato topel tok božanski…….jaz sem lani kupila v Švici iz koder mislim, da tudi izvira…….potem smo ga dajali na vse kar ima lahko sir gor….14 dni….ribali in ribali……..

Hej, mi smo s Ceske davno nazaj prinesli v prtljazniku dobro zavit sir
” kvargelj”. Mislim, da se mesec dni se nismo resili vonja.

Oce pa je s Sardinije prinesel sir, iz katerega so skakali drobceni crvicki.
Bila sem majcena in se zdaj ne vem, ali se je sir pokvaril, ali je tisto spadalo zraven. Vem, da so moski to jedli, dekleta so pa fujale in jih verjetno se v posteljo niso spustile; tako je smrdelo. Samo za intermezzo:) Lp

Nam so v Švici rekli, da se krompir nič ne olupi.
lp

Bom vprašala, naša sta mnogo let gor živela……kako so to stregel,…..

Ja krompir postrežejo s lupino…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close