Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruh bi rada spekla

kruh bi rada spekla

prosim za nasvet moj sin je predkratkim dobil diagnozo celiakija rad bi jedel kruh pa ne vem kako speci.
kupila sem moko schar za kruh, in imam sposojen avtomatza kruh, zdaj me zanima kaj dam še notri in koliko teh stvari in koliko casa pečem sem nova na forumu in kruha še nisem nikoli pekla prosim za nasvet, kako poteka peka kruha z avtomatom in poleg tega še brez glutena

Preverjeno uspe po receptu:
35 dag moke(Schaer MIX b)
3,5 dcl vode (lahko del nadomestiš z mlekom)
žlička soli
žlička sladkorja( jaz dam rajši med)
žlička olivnega olja
vrečka suhega kvasa

V kruhomat daj najprej tekoče sestavine! Kvas na koncu posuj na moko.
Ne vem, kakteri aparat imaš, jaz v Severinu običajno pečem na programu
1- basic, hitra porjavitev (2,24 ure).
Za začetek poskusi z osnovnim receptom, potem pa lahko kombiniraš tako, da del moke zamenjaš s koruzno ali ajdovo- svetujem manjši delež, ker je že brezglutenska moka precej težka in bo kruh z velikim deležem ajdove ali koruzne moke preveč zbit. Dodajaš lahko razna semena, skuto, jogurt…

Predvsem pa z iskalcem poišči teme kruh, kruh v aparatu, celiakija ipd, ker je bilo na to temo praktično vse že napisano.
Ko se boš navadila na svoj aparat boš videla, da lahko uporabiš vse navadne recepte in, da se z brezglutensko moko krasno dela. Za klasično peko sladic ti pa toplo priporočam riževo moko, ki je bistveno centejša in za moje pojme bolj okusna. Razen za kruh.
To so moje dooolgoletne izkušnje na brzino.
Skratka ISKALEC, če imaš pa še kakšno vprašanje pa kar povej!
Pa kar pogumno se loti. Dober tek!

avena

hvala za topla sporočila , takoj se lotim peke kruha če mi kaj ne bo šlo ti pišem

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close