Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Božični kruh

Božični kruh

Pravzaprav ni kruh, originalno se reče Weihnachtstolle ali Dresdnerstolle – ena vrsta sladkega kruha s kandiranim sadjem, mandlji, rozinami… potreseno s sladkorjem v prahu. Pa baje je dobro, če pred uporabo stoji kak teden ali dva, zavito v alu-folijo.
Jaz sem lani naredila odličnega, pa sem izgubila recept. Rada bi kakega preizkušenega, da se mi kaj ne pofrnaži.

Mi katera zna pomagati?

LP, M

Poglej med recepti za skutino-mandeljevo struco… Bolj ali manj je to to, kar kupis v nemskih, avstrijskih trgovinah za bozic (samo za moje pojme je doma narejeno veliko boljse) – torej Stolle. Aja: ni pa kruh kot taki, ker je delano s skuto. Je pa preverjeno dobro 😉 :))).

Lp, mishika

Miš, poglej pod post “majhno presenečenje :)” prb. 14 dni nazaj. Klikni na link in tam boš videla en adventni koledar. Klikaj na številke in nekje se bo odprl recept za dresdensko štruco, ki jo iščeš. Še celo slikica je zraven!
povej če si našla. Lp Zala

Poglej na . Je to to?

Ja, tale zanja varianta je to, kar iščem, tudi tisti recept iz adventnega koledarja. Hvala vsem za odgovore.

LP, M

Ker je čas adventa, “vlečem na plano” Zalin link iz lanskega leta – mogoče pride komu prav ;-)) Pa veselo peko vsem.

ups napačen link, bom še 1x

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close