večerje za malčke
Zmanjkuje mi idej kaj naj 2-letniku kuham za večerjo. Ponavadi naredim:
-mlečni gres,
-polento na mleku (slano potresem s sirom, da se stopi),
-čokolešnik,
-proseno kašo,
-umešana jajca z dom.marmelado,
-jogurt, sadje skuta,
-včasih kar od kosila kaj pogrejem,
-pire, čežana.
…..najbolj me pa jezi, ko moram včasih vse sama pojest, tamala pa samo mleko spije pa spat….
Zelo bi mi prišle prav vaše ideje, saj se mi zdi da se mi preveč ponavlja eno in isto.
lep podrav!
Hej! Hcerka in vnuk sta zelo rada pojedla na malo vode( samo pokrito z njo)
zduseno razno zelenjavo in vmes na drobne koscke narezano meso. Vcasih sem naredila nekoliko redkejse (minestrica), vcasih gostejse – kot pire. V obeh primerih obogatila s sirom( trikotni mehki ali parmezan. No, sta tudi dober zrezek rada pojedla, da – prav za vecerjo.
Kaj pa testenine, riz? Rizev narastek.
Mlecnih stvari nista imela prevec rada; bolj konkretne:) Ponavadi imajo radai kaj hrustljavega. Jetrca sem nastrgala, dodala malo drobtinic, jajcek, pomokala in ocvrla kot oreh velike polpetke.
Ribe na razne nacine. Kalamari – joj:))) Da, hcerka je tudi radic s fizolom mlatila in fizolovo minestro oba.
Zdaj so prehrambene navade nekoliko drugacne( priporocila); pomembno je, da pogruntas, kaj ji najbolj disi in dodajas se kaj zraven.
Pecena jabolka, jabolka v srajckah. Lp
Jaz naši nikoli ne kuham večerje, ker se pred večerjo kopa in bi se že vse shladilo, če bi ji skuhala pred kopanjem. Tako kar prakticiramo hitra variante, kot so koruzni kosmiči, od Nestlea neki krogci iz rži, koruze polnoznrate pšenične moke, riževi kosmiči z rozinami, keksolino, kruh v mleku. No, to je to, kar ima rada.
Naši imajo radi posukan močnik. Iz moke in jajca narediš usukančke in jih zakuhaš v vrelo malo osoljeno mleko, vse skupaj počasi vre še kakšnih 15 minut, da se moka dobro skuha. Navadila sem jih brez sladkorja, mogoče samo malo Benkota, drugače se lahko tudi sladka.
Saj vem, današnji čokolino in vse podvariante je veliko hitreje narejen. Tale močnik je bolj jed mojega otroštva, zato sem bila prejkone presenečena, ko sem ugotovila, da ga imajo naši otroci res radi. Meni diši po domači kuhinji, kar čokolino nikoli. Da ne bo pomote, pojedli smo tudi veliko čokolina in še ga bomo.
LP Mimi
Mogoče ti pomaga kaj, kar jaz naši naredim za malico. Zelo rada ima skuto+jogurt+rozine+ovsene kosmiče. To naredim kake pol ure pred malico, da se rozine lepo napijejo.
Rada tudi je ovsene kosmiče kuhane na mleku. Zraven pa dam še obvezno rozine in pa kake suhe marelice ali pa jabolko, če ravno imam pri roki.
Forum je zaprt za komentiranje.