Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nika,SandraS-krompirjev golaž s hrenavko

Nika,SandraS-krompirjev golaž s hrenavko

Kako to pripravita-jaz poznam samo klasičnega s krompirjem in govejim mesom

Nisem ne Nika, ne Sandra…pa vendarle…
Krompir skuhaj narezan na kockice v slani vodi. Posebej prepraži čebulo, dodaj malo moke, strt česen in to vmešaj v juho. Dodaj še sesekljan peteršilj in narezano hrenovko ter dobro prevri. Lahko dodaš tudi žlico kisle smetane.
Lep dan!

Vladka

No, jaz pa ga pripravim tako:
na olju prepražim čebulo, da postekleni, dodam na majhne kocke narezan krompir (surov) malo prepražim (moraš mešat, ker se krompir drugače “prime”), dodam začimbe, česen, mleto papriko in zalijem z vročo vodo ali juho. Na koncu malo premečkam, da ne rabim zgostiti z moko. Včasih proti koncu narežem noter še hrenovke.
LP, Jasna

Hej!

Na olju prepražiš čebulo, dodaš na kocke narezan krompir in malo mešaš. potem zaliješ z vodo ali juho, 1-2 lovorova lista, strt česen, sol, poper, malo sladke paprike, čisto malo paradižnikove mezge, malo majarona, timijana in počasi kuhaj kake pol ure, mogoče malo več. Potem dodaj narezane hrenovke (po osebi en par) in kuhaj še kakih 15-20 min.

Pa dober tek!

SandraS.

Doda katera tudi na kocke narezane kisle kumarce? Nekje sem slišala za to varianto, pa me zanima ali je OK?
Lep pozdrav, Simona

kisle kumarice dodam v krompirjev golaz /brez mesa/. lp petra

Sandra S , ti si ZLATA !
Hvala !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close