Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika MEDENA HIŠKA – NA POMOČ

MEDENA HIŠKA – NA POMOČ

Pri testu je šlo vse v redu, edino zvaljala sem ga na pol centimentra, ker sicer ne bi imela dovolj za celo hiško.
Potem sem dala pečt za 15 minut, deli so bili precej trdi, zlepiti pa se ni in ni dalo. Kar naprej se je sesedala. In potem sem mislila, da že bo, dala gor streho in spet bumf, in še zlomila se je. Ker deli niso bili čisto enako ravni ( na primer stranici sta bili malo različen dolžine – tako se je zapeklo ).
Kje sem ga polomila, Moram jo napravit na nek način, ker ne prenesem žalsoti v otroških očeh, tako sta se veselila hišice.
PROSIM, PROSIM, povejte mi detajle.

Mimi je vse podrobno zapisala, led mora biti fajn lepljiv, delati je treba počasi, podpirali smo s kockami sladkorja, ki so bili za temelje 🙂 smo jih lepili z ledom eno na drugo 🙂
našega pa hišice niti niso zagrabile, bolj je bil navdušen nad medenimi fantiči in dekliči, ki jih je okrasil – in potem – pojedel 🙂
T.

Po moje je 1/2 cm čisto v redu, vsaj za “svoje” testo to vem. Da bi bili vsi deli čisto ravni in pravokotni, je seveda nemogoče, tudi mi smo imeli kakšno krivo stranico in za nekaj milimetrov so šle stene ena mimo druge.

Rekla bi enako kot Tinkara, gost led (1 beljak in 20 dag sladkorja je ok), počasi, držati ali podpreti, doker malo ne prime. Bodite radodarni z lepilom, nič hudega, če kje ven kuka. Če se stene podirajo, definitivno najprej rešite to, streha bo stala gor samo na trdnih stenah. Zlepite najprej samo dve steni, šele ko stojita, nadaljujte z naslednjo. Saj vem, da je to otrokom težko dopovedati. Mogoče imaš za vmes pripravljene figurice in piškotke, ki jih je tudi treba okrasiti, pa so malo zaposleni. Zdi se mi, da ni druge skrivnosti.

Držim pesti za vas in vašo hišico…
Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close