Kavni avtomat Philips
Dobila sem kavni aparat Philips. Ker takšne naprave od blizu še nisem videla, bi mi prav prišel kakšen nasvet.
Seveda me predvsem zanima, ali lahko uporabiš navadno kavo (npr. Bar caffe), ali pa moraš uporabiti kakšno posebno mešanico (katero, kako jo bom našla na trgovinski polici)?
Pri nas ni praktično noben poseben kofetar, le jaz se zadnje čase razvajam z “instant mešanicami” – nescafe, jacobs… A imate kakšen dober nasvet?
Hvala!
Jaz imam doma tudi Phillipsa za filter kavo (za to ti lahko svetujem, za espresso pa nimam izkušenj). Uporabljam kavo, na kateri piše “filter”, meni je bila najboljša lavazza (no, pa to je že stvar okusa), se jo pa težko dobi (videla sem jo samo v Leclercu, a je ta zame predaleč), tako da smo sedaj kar na barkafetu ;-). Kaj pa vem v čem je razlika – je res ta na kateri piše filter precej bolj drobno melta, se mi zdi da je kar fino kupiti “tapravo” za te zadeve, če bi bilo vseeno jih verjetno sploh ne bi ločevali.
LP
Ja na filter to ne gre. Jaz uporabljam za filter samo avstrijsko kavo, ker mi Baracffe ni všeč, ostalih pa še nisem probala. Samo na žalost se dobi res samo v Avstriji… http://www.eduscho.at/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/at/-/EUR/TdAtBrowseCatalog-Start;sid=TzPYcfrSAszYcbt5RJzSFflDBSvXWMwlXzs=?CategoryName=kaffee
Tudi v mojem Phillipsu je takšen filter, ki se pomije (v bistvu ni razlike med tem in papirnatim – vsaj jaz je ne opazim, razen tega, da filter papir enostavno vržeš stran (o lenoba lenoba ;-)) ), onega pa pač pomiješ.
Katerokoli kavo boš kupovala na njej piše “filter” – so pakirane po 250 g vakuumska embalaža. Torej Barcaffe “filter” je čisto dovolj fino mlet.
kakšne kapučino variante pa žal res ne bo.
Forum je zaprt za komentiranje.