Najdi forum

GUSS posoda

Hojla.

Nagibam se k nakupu posode iz alu gussa pa se ne morem odločiti za proizvajalca. Imate kaj izkušenj s to posodo? Gledala sem Fissler, SKK (Bionova) in WMF. A so primerljive kvalitete ali morda katera izstopa? Hvala za pomoč.

Vsaka se sčasoma, če ima prevleko obrabi. Sama razmišljam, da bi si nabavila kar kakšno od Emota. Baje imajo tudi en emajl proti sprijemanju.

Sama imam takšne in drugačne – vse precej drage, ampak meni se ne zdijo tako dobre, da bi opravičile ceno. Sploh imam občutek, da se tiste, ki nimajo gladkega dna še hitreje poškodujejo.

Oprostite nevednežem, prosim za poučen odgovor:
kaj pomeni GUSS?

Vnaprej hvala.

To mislim da je ime proizvajalca. Sicer pa je to črna težka posoda iz posebne litine (aluminij+???). Notri naj se ne bi nič prijemalo, dolgo zadrži toploto,….

Pred časom je tukaj prodajalka (zastopnica) ponujala tovrstno posodo. Pobrskaj z iskalnikom, samo naštimaj za daljše obdobje.

Meni se zdi veliko predraga. Za eno ponev cca 20.000 SIT. Pa tudi skeptična sem glede kuhanja v alu posodi.

Lp, Ela S

Gus ali siva litina je vrsta železa, ki se uporablja za določene namene. Od ostalega železa se razlikuje po strukturi in sicer zaradi postopka ohlajanja pri pridobivanju – vsebuje ogljik v obliki grafita. Ne da se kovati, ker je krhek, lahko pa se ga mehansko oblikuje ali vliva.
Upam, da nisem zatežila, malo pa si lahko razširimo obzorje, a ne?

Imam dve posodi od SKK Bionove, prav po tisti ponudbi zastopnice Petre na tem forumu. Z dostavo in nakupom je bilo vse ok, posode ok, tako da sem zadovoljna. Na linku

si lahko preberete vse o tehnologiji guss in kakšna površinska obdevala je to. Bila sem skeptična do vseh oblog, ker so se mi se doslej oluščile ne glede na višjo ceno in zagotovila. Tale se mi po prvem letu pogoste uporabe ni oluščila. Preventivno je ne pomivam v pomivalnem stroju (tako ali tako je prevelika), ne praskam z noži, s kakšno vilico pa je kdaj že treba, ali ne… Pred kratkim sem sicer odkrila, da se na enem mestu pozna praskica, pojma nimam, od kod, vendar ni podobna prejšnjemu luščenju, ne bo se luščilo. Če bi bilo že res treba, jo na Jesenicah vzamejo nazaj v obnovitev in upoštevajo pri ceni nove.

Skratka, jaz sem z SKK Bionova zelo zadovoljna. Če bi se še enkrat odločala, bi se enako. Še palačinke pečem v njej, čeprav je pretežka za tisto kuharsko obračanje, jaz tako ali tako raje z vilico.
LP Mimi

Ker sem pred časom tudi jaz tako hvalila tole posodo se kar nekako dolžna počutim povedati sledeče:

Mama jo ima cca 6,7 let – zeloooo je (bila) zadovoljna z njo. Super se peče in kuha v njej. No, sedaj pa so tele obloge začele počasi “propadati” – ne da se prav lušči obloga, ampak nekako “cvete” – saj ne znam povedati. Posodo bi lahko dala v obnovo, pa pravi da ne bo, da bo raje kupila tisto novo varianto od Ema. Če se vam zdi razmerje cena / dolžina uporabe primerno potem je to dober nakup, sploh če se vam da ubadati z vračanjem posode.

Ima tudi tisto ponev za palačinke (je vseeno zelooo težka, a ima vsaj rob primerno nizek) – hja, palačinke se spečejo super 1A, ni kaj ;-)).

Hvala vsem za odgovore. Najverjetneje se bom res odločila za to posodo. Včeraj sem klicala na njihov sedež ter dobila informacijo, da se da po potrebi posode z minimalnim stroškom obnoviti (recimo kvadraten pekač bi naj prišel okoli 5000 SIT, ribja ponev cca. 7000 SIT). A dobiš kakšno zagotovilo, da je res tako ter ali potem dobiš v bistvu novo ponev (staro za novo), ali pa dejansko tvojo obnovijo? Btw., tisti, ki posodo že imate – katere kose priporočate? Jaz se nekako odločam za njihovo akcijo št. 2 (28cm kvadraten pelač s pokrovko in ribja ponev).

To posodo ima mami (kvadratno, ponve za ribe pa ne poznam) in je zelo uporabna – tudi za v pečico, ne samo za na štedilnik. Mislim da je tudi dovolj velika da v njej spečeš/skuhaš spodobno kosilo. Pokrovka pa je itak obvezna.

Imam okroglo veliko s povišanim robom, pokrovka je povišana, tako da gre noter tudi cel piščanec oz. družinsko kosilo. Uporabljam jo na plošči (včasih tudi samo za opeči rezine jajčevcev ali opeči zelenjavo za juho, vendar se splača), pa tudi v pečici.

Poleg je bila takrat v akciji navadna manjša ponev z nizkim robom, pri nas ravno prav za 2 manjša zrezka. Sicer ni namenjena za palačinke, so premajhne, vendar pa se v njej dobro spečejo, enako pečena jajca.

Običajno se splača vzeti, kar je takrat v akciji. Kvadratna bo enako v redu kot moja okrogla, ribje ne poznam.

Sonce, pripomba na mestu. Nekaj takega sem predvidevala.
Lp Mimi

če potrebuješ tako posodo za v pečico (kot pekač), so jo predstavili na srečanju pri Miele – slika na nato pa katalog izdelkov-gospodinjski program-pribor-pekač Gourmet – sta dve vrsti HUB 61-35 in HUB 61-22 – za Gourmet HUB 61-35 (večja) sem vprašala tudi po ceni Dragico – cca 40.000 SIT)
Pozdravček Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close