cloofutis
Napisala vam bom recept preprostega”peciva” – ki je in ni pecivo. Včasih kdo vpraša, če je to kakšna piza.
Cloofutis s hruškami:
15 dkg na kocke narezanega in posušenega belega kruha,
50 dkg na tanke lističe narezane hruške – lahko tudi naribano,
10 dkg na grobo nasekana jedilna čokolada
Dno tortnega modela namažete in nanj razporedite kruhove kockice, nanje hruške in po vrhu potrosite čokolado.
Zmiksate:
3 cela jajca,
10 dkg sladkorja,
1 vanili sladkor,
ko se pošteno speni dodate
5dkg moke in
3 dcl mleka.
To zmes polijete po sestavinah v tortnem modelu in pečete cca 40 min. na 175 st. C
Vem, da vam bo všeč!
Poskusila sem že tudi z jabolki – je tudi dobro – a z hruškami je bolj ta pravo!
Sončen dan v vaše domove!
Pozdravljena, tole bom pa poskusila, izgleda dobro pa še fletno ime ima. Me pritegnejo taka “hecna” imena; ravno ta teden je bil tule objavljen recept Kunta Kinte, tudi tega bom poskusila, ima prav tako posebno ime in recept dobro izgleda. Oh, kar preveč je tule finih receptov, da bi človek vse poskusil narediti, jih je pa prijetno brati.
Hvala in lep pozdrav!
Mislim, da je klafutis francoska zadeva (clafoutis), ker sem na googlu našla več receptov, vendar skoraj vse v francoščini. V včerajšnjem Nedelu je bil objavljen recept za paradižnikov klafutis, kjer na testo iz masla, jajc, mleka, parmezana, moke naložiš paradižnik češnjevec. Našla pa sem tudi češnjev klafutis, kjer v pekač naložiš osladkane češnje in jih preliješ s testom iz jajc, sladkorja, mleka in moke. Receptov z različnim sadjem je bilo kar nekaj, največkrat se je pojavil češnjev. Zanimivo in, kot kaže, enostavno. Bo treba poskusiti. Alembin recept pa je zanimiv že zato, ker lahko porabiš star kruh. (nisem Gorenjka, ne!)
LP, Astra
Včeraj sem spekla klafutis, vendar – skleroza pa taka!! – brez čokolade, ki je ostala lepo pripravljena na mizi. Ko sem to povedala hčeri, mi je rekla, da si zdaj pa res zaslužim en klofutis. Toliko o smešnih imenih. Ampak bilo je vseeno dobro in smo hitro pospravili. Razmišljam če bi drugič polila še s segreto marmelado, kot pri crostati. Mislim, da ne morem zgrešiti.
LP, Astra
Forum je zaprt za komentiranje.