Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mishikini čokoladni kukiji

Mishikini čokoladni kukiji

Mishika, upam da se boš oglasila…

Na enem izmed srečanj smo jedli fantastične čokoladne kukije (recept je tudi v bazi), mislim, da jih je takrat naredila Avena. Zanima pa me, ali pride v maso jedilna ali mlečna čokolada (recept je sicer v bazi, ampak nič ne piše, kakšna čokolada pride noter).

Sicer pa pošiljam vsem en le pozdrav, dolgo me ni bilo (se pozna, da sem zadnje mesece kuhala le dietno hrano), sedaj pa sem le prišla na svoj račun (2 rojstna dneva v enem vikendu :)) in sem zadolžena za pripravo sladic. Kasneje vam napišem recept za Rafaello torto brez moke, je že v hladilniku, le poskusit jo je še treba (čeprav deluje, da bo super).

stasa, tebe pa res dolgo ni bilo !! si se kje potepala?
rafaelova torta bo nedvomno “uzgala”. kolikor se se spomnim, si precej “sladka” in temu primerno dobro tudi peces! lp petra

Hej, Stasa! Smo te pogresali in Mishiko prav tako:)))

Le kje sta, potepinki, da ni vec vajinih prispevkov? Rafaelo torto brez moke pa napisi cimprej, prosim.

Me zeloooo zanima, ce imas se dvobarvbe kitke:))) Lep pozdrav Babi

Ojla Staša! Upam, da bo mishika povedala, kako gre pravi recept, jaz sem jih takrat delala z jedilno čokolado.
Tukaj se pa res nič več ne oglašaš, ma drugih forumih te včasih še zasledim, kitke so tudi še, sem te zadnjič srečala v mestu, pa berem, da je v hladilniku strašno dobra torta :-)))

Staša, ker enkrat nisem imela jedilne čokolade, sem v kukije dala kar milko z mletimi lešniki, ki sem jo pač imela pri roki. Rezultat – odličen, koščki se niso stopili.

Jaz v kukije (recept sem tudi že napisala tukaj) dam vedno mlečno čokolado (Gorenjka) pa se nič ne zažge. Odlično je.
Staša, tudi jaz komaj čakam na tvoj recept, ker bom v kratkem nekaj mogla pečt, pa še ne vem kaj, rada pa bi, da je malo posebno in tvoja torta se sliši odlično 🙂

:)))) Lep pozdrav… :)))

V moji kuhinji oz. pri moji peki uporabljam samo jedilno čokolado, ker mi je ta okus pač najljubši. Ampak mislim, da ne bi bilo prav nič narobe, če enako poskušis z mlečno in celo z belo čokolado. Aja: če se bodo kukiji preveč pacali, potem dodaj malo moke (se tudi ne razlezejo tako – jaz jih sicer pečem brez moke).

Aja: upam, da mi bo naslednji četrtek uspelo – se trudim vse drugo odpovedati, pa ne vem, če mi bo uspelo… Pridem pa tokrat brez moje boljše polovice, ker mora takrat dinarčke služit :(. No ja… Staša: upam, da nisem prepozna in ste vse kukije že pojedli ;).

Pa pa,

mishika

Pozdravček!!

Najprej hvala za pomoč pri piškotkih, se mi je kar zdelo, da pride jedilna (je tudi meni veliko boljša). Ravnokar so pečeni, upam, da bodo vzdržali (tako in drugače ;)) do sobote. Mishika, moke nisem dodajala nič, maso sem dobro ohladila in je šlo, čeprav moraš biti zelo hiter pri oblikovanju, ker se takoj začnejo topiti. Delala sem iz polovične mase (ker imam že poln hladilnik drugih zadev), krogce sem prerezala na pol in vanje vtisnila še mešane oreščke.

Potepala se nisem nikjer, še vedno sem “tu nekje”, le moje kuhanje je bilo v zadnjih nekaj mesecih takšno, da še pomisliti nisem upala na ta pregrešni forum 🙂 Pač posebne prehranjevalne potrebe določenih družinskih članov 😉

Avena, kje sva se videli?? Babi, kitke so še, sedaj malo krajše, dvobarvne pa nič več. Mogoče spet kdaj … trenutno pa sem bolj švedsko navdihnjena ;))

Torta … je bila dooobra, čeprav je bila tik pred zdajci prelita s temno glazuro (bela se iz Milke NE obnese) in tako ni bila čisto pravi Raffaelo, ampak nič hudega 🙂 Mandljev biskvit ni nič drugega kot kokosov biskvit iz slavne Eline torte (z mandlji namesto kokosa, seveda). Natančneje, delala sem takole (tortica je bila majhna, saj je bila le za 3 osebe – če bi želeli klasično velikost, morate vse sestavine podvojiti).

Spekla sem velik pravokotni biskvit iz:

8 beljakov
100 g sladkorja v prahu
200g mletih mandljev

Iz beljakov stepemo sneg, dodamo sladkor, nato z leseno lopatko še mandlje. Pečemo 15 minut (peki papir).

Nato sem še vroč biskvit odlepila od papirja za peko in ga spet položila nazaj na njega. Razrezala sem ga po dolžini na 4 enako široke trakove, prekrila vse skupaj še z eno plastjo papirja za peko in vse skupaj po dolžini zvila v rolado.

Nato sem naredila kokosovo kremo po naslednjem receptu (dvakratna količina):

Še tople trakove razvijemo in enakomerno namažemo s kremo (nekaj žlic kreme pustimo za konec). Zvijemo prvi trak v “polžka” in ga postavimo na “glavo” (dobimo valj) na sredino pladnja, kjer bo torta. Previdno dvignemo drugi trak in ga zavijemo okoli prvega zvitega traka (sistem spirale), nadaljujemo še s tretjim in četrtim. Pazimo, da trakove dobro stisnemo skupaj. S preostalo kremo zapolnimo morebitne vdolbine po površini torte. Prelijemo z belo kuverturo (moja je bila s temno, ker je bela Milka zahinavila ;))

Taka tortica izgleda takole:

Če delate veliko torto (26-28cm) in niste spiralno razpoloženi, enostavno specite 3 mandljeve plošče iz 4 beljakov, 50g sladkorja in 100g mletih mandljev (3x)

Hvala vsem in lep pozdrav.

Lep pozdrav vsem skupaj!

Tudi jaz še nisem obupala nad pečenjem in vedno se kaj najde na mojem seznamu opravil, tudi od pečenja.

Moram povedati, da so kukiji resnično enkratni. Delam jih sicer po receptu iz kulinarike. Teh Mishikinih, pa še nisem poskusila.

Mi lahko katera pove recept za kukije, ki bi vsebovali še ovsene kosmiče?

Lep pozdrav, Aleksandra

Hej, Stasa!

Tale ” svedsko navdihnjena” mi je zelo vsec:)) Slisi se pametno !!!

Zdaj bi se ob tvoji torti z mozem lahko sprla. On ljubi kokos, meni so mandeljni ljubsi- pa se v nasem sadovnjaku jih naberem.

Ideja s spiralo mi je vsec. Edino tole mi ni jasno: zakj tople trakove zvijes najprej po dolzini, jaz bi jih kar po sirini, da se trakovi ze nevadijo na spiralno zavijanje. Ce mi bos se to pojasnila, bom vesela:)

Lep pozdrav in veselo praznovanje Babi

Hojla Babi.

Zelo dobro vprašanje si mi postavila :)) Kako naj to pojasnim … ko se dokoplješ do neke “veleumne” ideje, si od tega tako zaslepljen, da sploh ne pomisliš, da gre ponavadi skoraj vsako stvar poenostaviti ;)) Nja, naslednjič bo torej šlo lažje 🙂 (Švedski navdihi, bi se reklo temu, he he 🙂

njami,

predvčerajšnjim sem delala ene njami piškote iz ovsenih kosmičev po tem receptu:

Poskusi, meni so všeč.

P.S. Babi, ni razloga za prepiranje, spečeš dva biskvita v polovičnem pekaču – enga kokosovega, enega pa mandljevega 😉

Zdaj pa grem vzet pito iz pečice in spat, ob sedmih moram že vstat!!!!

Staša, si morda tole idejo za zavijanje dobila v Lisi? Sama se namreč vedno ustavim pri tem receptu, ker res ni zakomplicirano, izgleda pa nekaj posebnega… a kljub temu še nisem preizkusila. Bom zagotovo, če ne prej, za prihajajoče praznike. Za zadnji rojstni dan pri nas je bila torta letalo in tako to ni prišlo v poštev.
Tudi jaz sem se spraševala, kje se potepaš, ko ni bilo glasu (pisanja) od tebe…
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hojla.

Idejo sem dobila prav na tem forumu že pred kar precej časa. Sedaj niti več ne najdem tiste teme …

Hej, Stasa! Jih nisem pozabila in ze veckrat naredila:))) kar je malo popeceno pred uporabo, je zelo fino!!

Se vidimo, ali si prevec zasedena? Lep pozdrav Babi

Najverjetneje bom konec tedna v Mariboru 🙁

Staša, najlepša hvala za recept.

Tudi ta, po katerem delam jaz ni slab:

Lep pozdrav, Aleksandra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close