pomivalni stroj?
Ker je po dobri kuhi potrebno tudi pomiti
Kaj sem ugotovila, da ima moj Candy tovarniško nastavljeno trdoto vode na srednje oz na manj trdo vodo in mi je zato veliko slabše pral (imamo namrez zelo trdo vodo in se nam razni filtri stalno bašejo). Sedaj smo nastavili na zelo trdo vodo.
Tablete za pranje npr.Calgonit 3v1 namreč delujejo optimalno do 20 stopnje trdote (sem prebrala na neki nemški strani, kjer testirajo čistilna srdstva).
Po vseh testih je najbolje uporabljati prašek ali gel za pranje posode ter posebej še sol in sredstvo za lesk.
Kateri gel oz prašek najbolj priporočate?
Venus, kateri filtri se bašejo zaradi vode? Pri nas je tudi trda voda, pa se mi kaj takega še ni primerilo.
Te trofazne tablete so v bistvu uporabne samo za novejše stroje, ki imajo že funkcijo uporabe tablet, pa še to le nekateri. Zadnje čase sem opazila, da nekateri proizvajalci to posebej oglašujejo.
Sama sem nekaj let dajala za pranje te tablete, sol ali tekočino za lesk pa občasno. Posoda ni bila več taka, kot bi morala biti, postala je lisasta.
Potem mi je pa serviser povedal, da te trofazne tablete ne nadomestijo soli in tekočine za lesk. Še zmeraj uporabljam tablete, vendar tudi ostalo. Se mi zdijo bolj “komot”, pa še poceni so. Kupim jih v Hoferju, kjer je 100 kosov okoli 1.700 SIT, kar je nekajkrat ceneje kot pri nas, učinkovite pa prav tako. Jaz z gelom nisem bila preveč zadovoljna. Verjetno je premalo agresiven in je uporaben za manj umazano posodo ali kozarce.
Za vsakodnevno umazano posodo je 1/2 tablete brez kakršnih koli dodatkov čisto dovolj. Pa saj se pere celo uro na 50 stopinj; ma da se opere!!!!
Veliko posode se prav zaradi stroja uniči, npr. teflonske posode in ponve, emajl se tudi veliko hitreje uničuje v stroju, pa najbrž še kaj. Jedilni pribor lahko dobi male rjaste flekce, katerih je vedno več, in več, ipd.
Pika
Tudi jaz sem nekaj časa uporabljala tablete z vsemi dodatki in me je tudi serviser opozoril, da moram sol uporabljati kljub tabletam. Zdaj spet uporabljam čisto navaden prašek, ker imam občutek, da se vseeno boljše opere kot s tabletami. Re pa je, da teflonsko posodo raje perem na roke, ker se teflon v stroju prehitro uniči. Rjaste madeži na priboru pa občasno operem na roke – samo z gobico podrgnem in je spet nekaj časa mir. Nastajajo pa samo na priboru slabše kvalitete. Največji problem so kozarci, ki nikakor ne postanejo bleščeči, ampak so vedno bolj motni.
Jaz tudi uporabljam tablete 3v1, sol in tekočino za lesk. Nekaj časa tekočine nisem še dodatno, ker je nehala svetiti lučka za pomanjkanje tekočine, mislila sem, da zato, ker je menda v tabletah (in je seveda stroj tako pameten, tralala). Vendar so bili kozarci res vse bolj motni, potem sem ugotovila, da se je senzor zataknil in da zato ni svetila. Sedaj uporabljam vse skupaj in je ok.
Sprašujem se samo, da slučajno ne uporabljam več, kot je potrebno. Mislim zaradi obremenjevanja okolja ipd., da ne bo edini razlog samo cena. Enkrat sem kupila navadni prašek, pa se mi ni zdelo najbolje, mogoče je to samo predsodek zaradi navajenosti na tablete. Razmišljam, da bi zopet poskusila s praškom ali gelom. Kaj pa vi uporabljate?
Pozdrav, Mimi
Jaz uporabljam Calgonite ali Finish z vonjem limone ali pomoranče. Kupujem ga v Italiji, ker je mnogo cenejši kot pri nas. Vedno vzamem samo pakiranje – vrečka, ker imam posodo že doma in je resnično dosti ceneje. Uporabljala sem tudi tablete nekaj časa vendar so držaje, čeprav sem tudi sama dajala samo pol tablete in je lepo opralo. Jaz redno uporabljam sol in tekočino za lesk ter 1x do 2x mesečno operme pomivalni stroj z tekočino, ki odmasti in očisti stroj (Finish ali Calgonite), zraven pa še uporabljam dišave in to je to. Posodo vedno pred pranjem na hitro oplahnem pod vročo vodo, ponve in lonce pa na hitro operem. Posoda (vsa) je čudovita brez enega madeža. POmivalni stroj je tudi Candy star pa je 7 let. LP Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.