Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ježki iz pire krompirja

Ježki iz pire krompirja

Sin je gledal TV in me poklical k ekranu, ko so na tujem programu pripravljali kosila za otroke. Videla sem le še končni izgled. Tamali pa hoče danes nekaj takega za kosilo. Zgledalo je pa tako: kot bi skuhal krompir in iz njega naredil pire, ki ga oblikuješ na peki papirju v obliki solze oz. ježka. Na sredini narediš z žlico jamico, v katero daš špagete s polivko ali fižol. Nato čez to daš spet pire krompir in z vilicami oblikuješ ježka (samo poteguješ z vilico od noska navzgor in nazaj). Za nos in očke mu daš češnjev paradižnik. Nato pa to postaviš v pečico in malo zapečeš.
No, sin hoče, da v notranjost dam špinačo. Ali bi morala dati v pire krompir še kakšno sestavino, npr. jajca, ali morda kaj drugega? Se mi zdi, da sem nekje prebrala recept za pečen pire, pa ga zdaj ne najdem, se mi skriva…
Če mi zna kdo pomagati, bom zelo hvaležna.
Lep dan, D.

Hej!

Jaz tega nimam rada, ker me jajca ne privlacijo prevec. Ostali pravijo, da je dobro, zelo dobro.

Naredis pire krompir ( maslo, toplo mleko, sol) in vanj umesas 1 do 2 razzvrkljana jajcna rumenjaka. Masa ne sme biti prevroca, da jajca ne zakrknejo. Dam v namasceno jena posodo, po vrhu malo stoplenega masla in potresem z drobtinicami in v pecico. Ko povrsina malo zarumeni, je peceno.
Dobro je tudi, ce umesam v maso nasekljan drobnjak ali petersilj s cesnom in pikico muskatnega orescka. To ponudim kot prilogo.
Otrokom to verjetno ne bi bilo vsec.

Jaz bi oblikovala tiste jezke, jih napolnila s spinaco ( bolje kot s testeninami) in za nekaj minut v vroco pecico. Drobtinice bodo se pridale k izgledu jezka:) Dober tek sinu in tebi Babi

Babi, ježki so super uspeli. Seveda sem jih napolnila s špinačo, tiste testenine po TV mi tudi na oko niso bile všeč, je zgledalo, kot bi bili črvi. Ampak ideja je pa dobra. So rekli otroci, da od zdaj naprej še samo taka špinača in krompir.
V pire krompir sem vmešala samo rumenjake. Hvala za odgovor.
Lp, Darinka

O, sem prav vesela.

“Crvi”…, spomnila sem se nekega recepta iz lanske praznicne Lize.
Bila je opisana neka sladica, ki so jo okrasili z nevem vec cim…in zraven slika; sem kar zaprla oci. Zgledalo je, kot bi po njej lazili pravi crvi:(((

Izgled veliko pomeni! Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close