Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika porova pogaca

porova pogaca

Porocam o vcerajsnjem martinovem kosilu malce drugace – porova pogaca (malce podobno kot quiche lorraine).

Recept sem po vseh pravilih komparativne kulinarike skombinirala z nekaj internetnih strani, koncna oblika je izgledala pa takole:

– kvaseno testo iz 600 g moke (original je masleno, pa sem hotela malo sparat z mascobami – glede na ostale sestavine malce hinavsko, podobno, kot bi v slascicarni narocila kremsnito in kavo z natreenom..:)))));

– nadev:

600 g belih in svetlozelenih delov pora (temnozelene shranim za juho)
50 g masla
1 kisla smetana
1 sladka smetana
4 jajca
200 g gaude
150 g slanine
sol, poper, muskatni orescek

Por sem zdusila na maslu z malo soli, ko se je malce ohladil, sem primesala obe smetani, stepena jajca, nariban sir in zacimbe (zelo malo soli, ker je sir ze slan, zelo veliko muskatnega orescka). Testo sem razvaljala v pekac, oblozila z nadevom in prekrila s slanino, narezano v palicice, tako da je nastala nekaksna mreza. Peklo se je 30 minut na 200 stopinj C, nato se 15 min na 180, nato se pocivalo 15 min.

Navedene kolicine zadoscajo za 6-8 oseb kot samostojna jed s kako zeleno solato ali radicem. Zraven rdece vino.

Okus je bozanski, holesterol pa.. cista groza najbrz. Ampak kot pogosto pravim, vsake toliko casa se je treba posteno zadet s holesterolom, da zile opazijo razliko:))

Pozdravcek vsem!

proxima

Hej, Proxima; to si me nasmejala. Nas prijatelj, ze prileten zdravnik se tudi varuje sladkorja; zgleda pa priblizno takole:

Kremne rezine pohapsa, vsak dan porcija piva ali dve, zaradi povisanega sladkorja pa moooora obvezno v kavo natreen!!!

Ti si naredila porovo pogaco ( obozujem por) s kvasenim testom.
Sestra je te dni naredila nekaj podobnega ( samo s krhkim testom):
nadev z malo popecenim sladkim janezem ( finocchio).Kaj je se dodala zraven, tocno ne vem. Verjetno bo to pokazala na srecanju 25. 11.
Tudi zelooo dobro, ce ima kdo rad janez, kot ga imam jaz.
Sicer pa ne vem, ce obstoja kaj zelenega, cesar nimam rada. Celo mackona sta po meni:
Vceraj sta norela, ko sem si na kreker namazala pesto…lizala kot nora:)

Hvala za recept, bo udejanjeno. Aha, kvaseno testo si pustila kaj vzahjati in kdaj? Prosim za hiter odgovor:))) Lep pozdrav Babi

Hola, Babi!:))

Ja, ti “dietni” rezimi me vedno zelo zabavajo, pa tudi iz sebe se je vcasih lustno norcevat.

Testo sem pustila vzhajat kot za pizzo – najprej toliko casa, da se kolicina podvoji, pregnetem, jaz ga nato kar s prsti raztegnem v pekac in pustim se kakih 10 minut vzhajat.

Macki in pesto me ne presenecajo – moja najmlajsa macka (3 mesece je stara) je zadnjic pokradla in pojedla posteno porcijo brokolov..:)) ja ja, macki te naucijo pospravljat stvari z mize..:))

pozdravcek na Primorsko!

proxima

Hej! Hvala za dodatna pojasnila. Moja mackona sta pa malo bolj fina;
polizeta samo z mojega prsta, iz skledice ne….Razvajenca! Lp

Moj moz, ki je med. stroke, pa pravi, da je vino itak cevosan za zile.Torej, mascobe obcasno da, a v druzbi z vinckom.
dober tek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close