Najdi forum

Štedilnik

Saj mogoče ne spada sem, ampak nekje se moram potožiti in izliti svoje globoko razočaranje nad oblikovalci. In ker tu veste, zakaj in kako se uporablja štedilnik…

Torej, stari štedilnik odpoveduje pokorščino. In iščem novega. Samostojnega, s tremi plinskimi gorilniki in eno električno ploščo. Nič posebnega, skratka. Zdaj pa nastopi težava. Vsi, ampak čisto vsi štedilniki, kar sem jih videla, imajo veliki gorilnik spredaj in malega zadaj!

Če kdo to razume, naj mi, prosim, razloži, na kaj so mislili, ko so oblikovali štedilnike? Če dam na sprednji gorilnik kuhat krompir v velikem loncu, kako naj zadaj skuham puding v mali kozici? Naj splezam na lestev in mešam z dolgo kuhalnico? Ali pa obrnem štedilnik poprek in ga postavim v pravo smer samo takrat, kadar pečem? In kako naj imam spredaj ta veliko ponev? V naši mali kuhinji se bo vsak zaletel vanjo…

Edini, ki ima normalno razporejena kuhališča, je vgradni od Candyja, ampak vgradni žal ne pride v poštev.

Ne vem, ali ima še katera probleme s tem, ali pa jaz kompliciram?

Hej Jozica!

Se kako dobro te razumem.
Na sreco ima moja steklokeramicna plosca4 grelne kroge razporejene tako, da sta spredaj velik in majhen, zadaj spet velik in majhen navzkrizno na prednja dva. Tako pri kuhanju nimam problemov. Zgleda, da so pri Gorenju imeli gospodinjo za svetovalca:)))

Si pogledala kaj pri njih?

Sem te kar videla, kako mesas tisti puding z veeeliko kuhalnico in kako ti moz obraca stedilnik:)))

Lep pozdrav v upanju, da bos le staknila kaj primernejsega Babi

Jožica, poglej malo na , sigurno boš našla kaj primernega.
Malo pobrskaj, jaz sem našla samo tega od Končarja. Piši jim, mogoče je še kaj podobnega, pa bolj sodobnega.

Jožica, meni se zdi da niti slučajno ne kompliciraš, samo trezno rezmišljaš. Ampak veš da take neumnosti pa še nisem videla (no, zdaj imamo itak vsi v žlahti steklokeramične štedilnike, se pa še dobro spomnim da so stari plinski imeli vsi po vrsti male rinke spredaj in velike zadaj).

Resnično upam da ti bo kdo znal povedati za kakšen štedilnik narejen po meri gospodnj (in gospodinjcev).

Mogoče še namig da če nimaš kakšnih zadržkov kar se tiče električnih štedilnikov razmisli o nakupu takšnega?? Menim da razlike v porabi energije ni velike (če sploh), deljuje pa super – ima devet stopenj gretja (meni pri plinu ponavadi ni uspelo naštimati tako da vrelo ravno prav, pa čem se še tako trudila). Fajn pri teh štedilnikih je tudi to, da imajo različno velike grelne plošče. Da ne bo pomote – ne mislim da je takšen štedilnik edini pravi, kje pa, ampak zase vem, da takšnega plinskega kot si jih ti gledala pa ne bi kupila niti pod razno.

Srečno!

Sonce rumeno, hvala za nasvet in vsem hvala za razumevanje. Na žalost bo kuhanje na elektriki moralo še počakat. Stanujemo nameč v zelo stari hiši z zelo čudnimi napeljavami in se bojim, da bi jih preobremenila, zato že od vsega začetka kuham na plinu. Pečico imam sicer električno, ampak če bi zraven vklopila še dve plošči, bi bilo pa verjetno preveč.

Ob steklokeramičnih ploščah se mi pa samo cedijo sline, kadar grem kam na obisk. Ne samo, da so lepe, tudi sklanjanje nad plinskim gorilnikom menda ni zdravo – brala sem, da je marsikatera migrena “čudežno” izginila, ko so zamenjali način kuhanja.

Iščem. Poskušam uskladiti svoje želje, pa želje ostalih, pa finančne zmožnosti… Še enkrat hvala za pomoč, pa lep večer vam želim, na toplem in brez vetra.

Ja, to pa razumem – še pri nas ko je kao vse b.p. (ali samo Elektro misli tako??) je danes ves čas nekaj požmrkovalo (pa ne vem ali zato ker smo tudi Dolenjci šparovni in peremo, kuhamo in pomivamo samo ob tapoceni toku, ali pa je mogoče dejstvo da ob pihanju vse električne kable (in telegraf štango) sumljivo sem pa tja maje….

Še enkrat ti želim vso srečo pri iskanju!

Sem šla malo brskat

si tega videla v živo? Meni se vidi kot da ima spredaj mali gorilnik??

Pa še to – ko boš našla kar iščeš malo potelefoniraj naokoli glede cene – teta je nedlogo nazaj prihranila precej čez 20 tisoč za štedlik (gorenje), ker smo šle pogledati v 2 trgovini.

Se oglasim še jaz s podobno izkušnjo. Gledam, vsi štedilniki imajo velike velike rinke spredaj. Potem pa dodam prejšnjo izkušnjo – velik rink zadaj, posledično ožgan pult oz.obroba(ko ogenj poleg lonca oblizne tudi obrobo). Saj za vsako vretje potrebuješ manjši ogenj! Zavre na sprednjem rinku, potem pa prestavim.Skratka jaz sem se navadila-sedaj ga imam pol leta.
LP

Hej, Jozica!

Bila sem v trgovini zaradi nekega kabla in sem si prav detektivsko ogledovala stedilnike.

Rezultat: 2 vgradna sta imela manjsi gorilnik spredaj. Ostali vsi zadaj.
Nato pogledam se samostojece in mi pade v oci krasen Boschov; kovinski (pesceno siv) – lepotec in gorilniki takole:

spredaj levo velik, desno majhen, zadaj desno srednji, levo velika elektricna plosca. Pecica supeeer z vsem mogocim. Cena, presodi sama, 112.900 sit.

Za Gorenje steklokeramik sem pred devetimi leti dala s pecico vred za vgradnega okrog 120.000 sit.

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close