Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ideja za dobro pecivo-prosim

ideja za dobro pecivo-prosim

Mi lahko svetujete kako dobro pecivo, ki ni pretežko za nardit-pričakujem en obisk ki bi ga pogostila s sladkim:). Mogoče ne tko standardnim pecivom
Če maste kako idejo, kaj finga:)?Bi bla zloo vesela.
Hvala

Hm…jaz sem ravno sredi peke skutinih ledenih kock 🙂 Tega peciva se pomoje ne bom nikoli naveličala 🙂
Če še nisi, probaj, ker so res zelo dobre in zelo lepe na pogled.

Hej!

Je pa odvisno od tega, za kdaj pecivo rabis. Kresnica je svetovala leden kocke, jaz pa orehovo rulado: hitro in dobro. Lp

Jaz ti bom pa predlagala tole pecivo z jabolki,ki se nahaja v mojem zvezku pod imenom Kunta kinte… Mojim je zelo všeč,je tudi hiro in sočno pecivo

KUNTA KINTE
4 rumenjaki,
20 dag sladkorja,
2 žlici kakava,
1,5 dcl olja,
1,5 dcl mleka,
20 dag moke,
1 pecilni prašek,
1 vanilin sladkor,
marmelada,
jabolka,
sneg iz 4 beljakov + 10 dag sladkorja v prahu

PRELIV:

3 žlice mleka,
2 žlici sladkorja,
10 dag čokolade za kuhanje,
8 dag margarine

Rumenjake in sladkor penasto umešamo,dodamo vanilin, olje in mleko.Na koncu dodamo še moko s pecilnim praškom in kakavom.

Biskvit pečemo 15 – 20 minut na 200 C.
Potem ga vzamemo iz pečice, namažemo z marmelado, potresemo z naribanimi jabolki, nanje pa namažemo še sneg, ki smo ga stepli iz 4 beljakov in 10 dag sladkorja v prahu.

Vrnemo v pečico, da se sneg malo “zapeče”.

Na koncu pecivo še prelijemo s prelivom.

bel pozdrav…

Draga kara, mogoče bi pa prišel v poštev Zamorec v srajčki:

10 dag moke
1 pec. prašek
14 dag sladkorja v prahu
1 vanili sladkor
14 dag masla
7 dag čokolade v prahu
7 dag zmletih orehov
4 jajca
2-3 žlice mleka

Za glazuro: 10 dag jedilne čokolade, 10 dag masla

Izdelava:

Maslo, mleko, vanili sladkor, čokolado in rumenjake penasto vmešamo. Pridamo moko s pec. praškom, mleko, orehe in sneg beljakov. V pomokan model vliješ testo in ga pečeš pri srednji temperaturi 35 minut.
(Prvih 15 minut pri 200 potem pa znižaj na 180 stop. C).

Za glazuro raztopiš čokolado in maslo nad posodo z vrelo vodo. S tem preliješ pečenega zamorčka. Postrežeš s stepeno smetano. Pozdrav!

PS: Tako kot Kresnica, se tudi jaz ne morem prenajesti skutinih ledenih kock. Pri nas doma je recept že en mesec hit!

Pozdravljena!

Zelo bi bila vesela tega recepta – skutine ledene kocke. Sem ze brskala po netu pa nic ne najdem

Hvala!

Lp!

Evo, skutine ledene kocke… tudi zame pecivo 1A :o)

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pasji smrcki, enostavno in dobro, pri nas ne zdrzijo vec kot en dan. Pa zelo socno pecivo je.

čao, punce
zlo ste prjazne-hvala!
skutine led. kocke sem že delala in so nam ble zlo všeč. zdaj pa b rada še kaj druzga.
mogoče e bom lotila zamorca:)
bi pa še vprašala, kako dobro izpade BAJADERA? če ste jo že delale-zasledila sm jo tle na forumu..

Dobro izpade, jaz jo delam po receptu iz kulinarike. Meni je okus všeč, samo odmislit moraš nezdrave sestavine, potem pa res lahko uživaš 🙂
Pa še lepa je na pogled, pa nekaj posebnega, če rečeš, da si sama naredila bajadero.
Drugače bi ti pa priporočala še pecivo na suho; nekakšna izjemno lahko izvedljiva varianta gibanice, je pa noro dobra.

Hmm, Kresnica, sm pobrskala za pecivom na suho in me mika(obožujem gibanico..).
Te pa prosim, če poveš, če je zakomplicirano za delat?? nism ravno vešča v peki, se še učim:) in pridno spremljam tale super forum…
hvala

Nisem sicer Kresnica,a sem tole pecivo na suho delala ravno v nedeljo.Lahko rečem,da najbolj komplicirano in zamudno pri tem pecivu,je lupljenje jabolk in ribanje ;-).Sploh ni komplicirano,jaz si maso razdelim na tri dele,na koncu,ko pa polijem z mešanico smetane,jac,mleka je dobro malo počakat in vse skupaj dobro prepikat z zobotrebcem ali vilicami-da pride preliv vsepovsod.Je pa res zelo dobro in enostavno,dobro tako toplo kot hladno,iz hladilnika. Jaz dam včasih samo jabolka in mak,ali pa samo jabolka in malce orehov…kombiniraš po želji…

Kot ti je že Hali napisala, je sam postopek res enostaven 🙂 Tukajle je recept, našla pa sem ga na Kulinariki.

PECIVO NA SUHO

Sestavine:
2 jogurtova lončka moke
1 pecilni prašek
1 jogurtov lonček sladkorja
1 vanili sladkor
margarina za pekač

Nadev:
4 velika jabolka
50 dag skute
2.5 dl mleka
2.5 dl sladke smetane
3 jajca
po želji pest orehov ali mletega maka

Postopek:
V posodi zmešaj moko, pecilni prašek, sladkor in vanili sladkor. To razdeli v tri jogurtove lončke. Pekač (30×25) dobro namaži z margarino, posuj prvi lonček mešanice, nanj posuj 1/2 naribanih jabolk, na jabolka razdrobi 1/2 skute, (po želji posuj s polovico mletih orehov ali maka), nato zopet posuj z drugim lončkom osnovne mase ter ponovi z jabolki, skuto (orehi ali mak). Na koncu posuj z zadnjim lončkom osnovne mešanice. V posodi dobro zmešaj mleko, sladkor, smetano in jajca ter polij po pecivu. Malo počakaj, da se jajčna mešanica dobro vpije, potem pa speci v že prej ogreti pečici pri 180 C cca.45 min.

Jaz moko včasih nadomestim s pšeničnim zdrobom, Zala pa je enkrat napisala, da moke sploh ne daje, ampak plast, ki naj bib ila testo, nadomesti z listom vlečenega testa. Tega še nisem preizkusila, bom pa enkrat, ker mora biti fino.
Upam, da ti bo pecivo všeč, po želji pa lahko dodajaš v nadev vse mogoče stvari, ki so tebi všeč. Bo še boljše.

lp

Hali, jaz jabolk nikoli ne lupim. Dobro jih operem in naribam kar cela, z lupino vred, ribam pa jih do pečk. Res je, da imam domača, neškropljena jabolka, ki so letos spet bogato obrodila. Ja, tole pecivo na suho je pa zelo njami. Enkrat sem preveč odmrznila zavitek listnatega testa, zato sem ga porabila za tole pecivo. Eno razvaljano plast sem dala na dno, malo popekla, dodala nadev in smetano, drugo polovičko pa sem narezala na trakove in naredila mrežo.

Tudi jaz jih ne lupim. Pecivo je hitro narejeno, komplicirano sploh nič. Večkrat ga naredim. Dam pa naribana jabolka, mlete orehe in mak. Ko nisem imela orehov, sem uporabila lešnike in bilo je ravno tako čudovito.
Nesla sem ga na fešto in veliko jih je bilo prepričanih, da je to gibanica :-)))

Ja saj jih tudi jaz ne,samo trenutno imam v “uporabi” takšna,ki so “za naprej porabit”….malce obtolčena,pikasta…

Jaz pa namesto bele uporabim ajdovo moko. Tudi zelo dobro!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close