Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako bi naredila

kako bi naredila

kandirano sadje doma??

Če se prav spomnim, je bio navodilo objavljeno pred časom na Kulinarični Sloveniji, vendar ne med recepti ampak na forumu. Upam, da sem ti kaj pomagala.

Hej!

Postopek ni enostaven, vlece se kar enkaj dni. Namakanje v sladki vodi, susenje… Vsako sadje ima svoj postopek. Najlazje je narediti iz lupin agrumov. Lp

Jaz delam po tem postopku, ki je prepisan iz knjige o Božiču. Delam več vrst sadja skupaj, ananas, kivi, pomaranče, kaki…., na koncu ni le dobro, pač pa je tudi lepo pisano. Lani sem kandirano sadje dala v steklene posodice in jih podarila prijateljicam za novoletna darila.

KANDIRANO SADJE

450 g sadja
300 ml vode
675 g sladkorja

1. dan: sadje počasi kuhamo v vodi – blanširamo. Poberemo ga iz vode in vodi dodamo 175 g sladkorja. Dobljeni sirup nalijemo na sadje. Pustimo stati 24 ur.
2. dan: sirup odlijemo, dodamo 50 g sladkorja, segrevamo da se stopi. Nalijemo na sadje, stoji 24 ur.
3. – 7. Dan: enako kot 2. Dan
8. dan: sirupu dodamo 75 g sladkorja in pustimo stati 2 dni.
10. dan: sirupu dodamo 75 g sladkorja in pustimo stati 4 dni.
14. dan: sadje damo na pladenj, podložen s papirjem (folija ali peki papir) in sušimo (radiator).

Tole mi je pa ful zanimivo, imam pa nekaj vprašanj:
– sadje verjetno narežemo na kocke?
– kako dolgo kuhamo?
– a različne vrste sadja zmešaš skupaj?
– sirup, ki ga prekuhavaš in nalivaš na sadje, nalivaš toplega ali hladnega?

Hvala in LP

Jaz sem sadje narezala na kocke velike pribl. 2 cm, velike krhlje pomaranč sem prerezala na pol. Sadja v bistvu ne kuhaš, pač pa za minutko vržeš v vrelo vodo.
Jaz sem delala vse vrste sadja skupaj, bi pa verjetno bilo bolje, če bi delal vsako vrsto posebej – okusi se med seboj malo pomešajo.
Sirup vsakič skuhaš, da se na novo dodani sladkor raztopi in še vroče poliješ čez sadje.

LP

Eno vprašanje. Ali sirup samo preliješ čez sadje in ga nato ujameš za naslednji dan ali pustiš sadje v sirupu do naslednjega dne, pobereš ven iz sirupa ki mi nato ponovno dodaš sladkor in preliješ čez sadje.

Vsak dan sirup preliješ v posodo, mu dodaš sladkor in isti sirup spet preliješ čez sadje po kuhanju in pustiš sadje v sirupu do naslednjega dne. Sirup zavržeš štirinajsti dan, ko daš sadje sušit.

Še to: jaz sem, tek preden je bilo sadje suho, povaljala v kristalnem sladkorju, moja mama pa v kokosovi moki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close