aparat za peko kruha
Zanima me koliko kaj uporabljas ta aparat v praksi? In kaj vse peces v njem? Recimo kaksno pecivo, kako se dela marmelada (zadnjic sem gledlaa navodila za Severin, pa so notri samo recepti za kru, nic za pecivo, marmelado, potico ipd – kje se dobijo recepti).
Hvala za vsako informacijo!
Pa se prosim za sliko kruha v obliki marjetice na mail, hvala! Sem pravkar nasla recept, slisi se super.
Uporabljam ga relativno pogosto (beri kruha ne kupujem), po potrebi pač.
V njem mesim tudi testo za npr muffin žemljice, ali za krofe, ali za rogljičke – vsako kvašeno testo, v katerem je pol kg moke (v ta aparat ne smeš dati več kot 600 g moke plus tekočino, ker bi šlo preko posode).
Marmelado delam po sistemu sadje na koščke (ali sadno kašo) plus sladkor po okusu – npr na pol kg sadja (dala sem ga tudi že cca 70 dag, več pa ne), cca 20 dag sladkorja – odvisno pač kakšno delam. Dam na program marmelada in možgane na off (beri nimaš več dela dokler pekač sam peče marmelado).
Drugih stvari v njem še nisem pekla eni pečejo žemljice (najprej shajajo testo potem ga vzamejo ven, oblikujejo bombetke in pečejo po dve na programu za peko).
Tudi kolača še nisem pekla, pa se ga tudi bojda da.
Če te zanima še kaj pa vprašaj /upam da bo še katera napisala izkušnje s kako drugo firmo, da boš lažje primerjala, lahko pa malo pobrskaš nazaj z iskalnikom – je bilo ogromno tega že napisanega.
Hvala za odgovor. Kje se dobijo kaksni recepti? Marmelado delas kar po obcutku, kajne? Menda se da delati tudi marmorni kolac ipd, a v knjizici ni nobenih navodil oz receptov, se za marmelado ne.
Kar se firme tice je po mojem bolj ali manj vseeno, pomembna je bolj informacija iz prve roke. Te bom prosila za kaksne bolj konkretne recepte, ce ji imas.
Lep dan zelim, Natasa
Forum je zaprt za komentiranje.