Kako narediti TEKOČ sladki sirup?
Hojla!
No, čas mandarin se je končno začel in sem se odločila, da naredil slaščico iz mandarin po Jamiju. No, izpustila sem mandelje, ker jih nimam.
In je v receptu napisano, da naj naredimo sladki sirup, saj veste žlica vode pa nekaj žlic sladkorja. In dodamo semena vanilije. Ker tudi teh nimam, sem dala kar vanili sladkor. In ko rahlo porumeni naj polijemo po mandarinah.
OK, pa sem polila. Ampak se je vse strdilo (kot karamela). Sicer smo pojedli, sam je malce zoprno, ko tako hrusta.
Pa me zanima, kje sem ga “usrala”? Saj je zadeva ravno začela rumeneti. Ali je možno, da je vanili sladkor kriv?
Za vsak nasvet bom hvaležna
Lp, Petra
6 žlic sladkorja
4 žlice vode
Sladkor in vodo zavremo, dodamo vanilijeva semena ter počasi pokuhavamo, da dobimo zlat sirup. Med kuhanjem ga nič kaj preveč ne drezajmo, da dobimo zlat sirup.
Tako Jaime , saj verjetno si delala po receptu. Ne vem kaj je šlo narobe, ko sem sama nazadnje delala takšen “hec” (za v marmelado), je vse ostalo lepo tekoče. Zlato rumene barve, nekaj majhnih strdkov se je naredilo samo okoli žlice… tako da ti res ne vem povedati kje si ga ukalala ;-))
Madona kako lepo zgleda tale sladica na sliki, huh ;-)).
Hojla Babi in sonce!
Kar se tiče srečanja imam trden namen, da pridem. Čeprav se ne oglašam pogosto, sem pa veliko na forumu.
Sladica pa res dobro zgleda tu nasliki. In tudi v živo je ful dobra. Bom pač še večkrat poskusila naredit. Enkrat mi bo že uspelo.
Hvala lobema in lep pozdrav z mrzle Gorenjske
Petra
P.S. Sonce, vem da si to bolj umetniška duša. Ali si že kdaj izdelovala sveče; tako, da si jih v posodice vlivala? Imam mogoče idejo, kje poceni dobiti take simpatične, lepe posodice. Edina varianta, ki sem jo do sedaj našla, je v Ikei v Gradcu. Pri nas so fuuul drage.
Petra jutro ;-)).
Svečke sem že vlivala, vendar izključno v kozarce na pecljih – takšne večje – (mogoče Babi ve, če so to kozarci za rdeče vino??), pa tudi že tiste navadne, ki držijo po dober deci (ampak ne v tiste ozke, ker so preozki). Notri sem delala morske motive, najraje pa imam takšne z zvezdstim janežem – izgledajo tako bolj svečano – in ker so na peclju so zelo primerni tudi za okrasitev mize za (npr) božično oziroma silvestrsko večerjo. Meni se zdi učinek dosti bojlši kot v “navadnih” posodah ki jih namenijo za ta namen, pe še cenejši so, če jih najdeš kje v akciji.
Babi se pa malo heca glede mehurčkov – v takšni svečki jih seveda ne bi smelo biti, a se meni ponavadi precej mudi pa potem res ostane izgled šampanjca (no ja, saj ima tudi to svoj čar, he he).
Forum je zaprt za komentiranje.