Najdi forum

Lešniki

Zadnje čase so mi lešniki tako zelo dobri! Pa ponavadi delam iz njih le muffinčke. Ima katera kakšen dober preizkušen recept, kjer so lešniki zraven? Peciva, kreme, torte… Karkoli!

Biskvitno testo, kjer moko zamenjas s popecenimi zmletimi lesniki in malo drobtin.
Preizkuseno dobra torta.

Recept je sicer za orehovo torto. Je pa z lesniki in mandeljni enako dobro.
Recept je napisan.

Rada jih popecem v pecici; z mencanjem se lepo olupijo in je ososljeno krasno za k pivu ali k drugemu za grickanje. V Italiji dajo nekaj teh poprazenih lesnikov kar v kozarec piva.

Receptov za piskote je tu ze veliko. Poglej nazaj do lanske zime. Lp

Pri nas imamo najraje lešnikove trikotnike.
Naredi se piškotno testo, namažeš marmelado, nadev je iz masla in veliko lešnikov. Ko je pečeno narežeš na tikotnike in vogalčke namočiš v čokolado.

Če te zanima ti ga lahko doma prepišem.

Zoya, to imam pri nas tudi ful radi. Če ni recepta tukaj, se mi zdi, da je na Kulinariki. Če pa ga tudi tam ni, ga lahko napišem tudi jaz.

Lp, Maja

Vem, da sem ga napisala. Nic zato, ce ponovis:))

Uh, na lešnikove trikotnike sem pa pozabila. Sem jih že delala in so krasni! Tudi jaz sem ta recept našla na Kulinariki.

Babi, kako pa narediš, da sol ostane na popraženih lešnikih? In, ali zamenjaš vso moko z enako težo lešnikov (ali samo del moke)?

Poznate mogoče še kakšno lešnikovo kremo?

Prepisujem iz knjige, tako da ne vem, kakšen je okus.

14 dag celih lešnikov
1/4 l mleka
8 rumenjakov
1 žlica moke
2 žlici mleka
15 dag sladkorja

Lešnike v pečici svetlo rumeno prepražimo, pretresemo v kuhinjsko krpo in z drgnjenjem odstranimo rjavo kožico. Phlajene drobno zmeljemo in nekaj časa kuhamo v mleku. Stisnemo skozi reko tkanino. Rumenjake zmešamo z moko in 2 žlicama mleka. Dodamo sladkor in lešnikovo mleko, dobro premešamo in zavremo. Nalijemo v skledo, mešamo, dokler se ne ohladi, nato pa, preden ponudimo, za nekaj časa postavimo na hladno.

Če boš naredila, prosim sporoči, kako je uspelo in kakšen je okus.

Hej, stanka!

Ker popecem v pekacu tudi olupljene mandeljne, ga malo namazem z oljem.Potem popecene in oluscene lesnike dam v isti pekacek in jih pri odprtih vratcih malo premesam. Takoj jih posolim.

Pecem vec vrst jedrc: najprej mandeljne in indijske orescke, na koncu samo na hitro pinjole in potem pa se lesnike povaljam, ker so ze prej peceni in olusceni. Dobro ohlajeno spravim v kovinsko skatlo.

Ce spravim vse skupaj, lesnikov niti ne solim, ker se navzamejo soli od drugega. Koliko solis, je pa odvisno od okusov. Nam je vsec nekoliko bolj kot manj slano. Sicer gre sol tudi dol, ce jo malce obrises.

V receptu za orehova torta ali biskvit so mere natancno napisane. Ce ne bos nasla, ga dobis.

Niti trohice moke, samo smleta jedrca + drobtine, namocene v rumu.
je dooobro! Lp

Poskusi ta recept, sliši se slastno: http://www.coolinarika.net/index.php?hurl=false&action=recipe&id_menu=8406&id_recipe=10633&lang=hr

pa ga aktivirajmo ;-))

Joj, kakšne lušte delaš andi ;-))

Krasne ste, punce! Tole bo pa za nekaj dni! 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close