Pa sem dobila potrditev,
kako prav je bilo, da so mi podarili PC.
Vceraj sem gledala oddajo za upokojence. Gost je bil tudi Vid Pecjak.
Vzpodbudno so govorili o tem,naj bi se tudi starejsi spopadli z novimi pridobitvami elektronike.
Sem prav ponosna, da spadam v tistih 5 procentov starejse populacije, ki se je spopadla s tem. Saj ne znam vsega, toda po opravljenem tecaju si znam kar precej pomagati. Znam tudi povprasati in vem, o cem govorijo, ko mi pojasnijo zadevo. Seveda mi vnuk tudi na hitro( saj veste, kako razlozi pubertetnik, ki vse obvlada) kaj razlozi.
Vesela sem, da ga znam uporabljati: odpira mi vrata v svet, najdem prijetne ljudi, si dopisujem z vnukom, sledim napredku – in se marsikaj…
Vsec mi je Primozeva spletna stran in se posebno ta PREHRANA, kjer se pocutim najbolj doma.
Pa imam se casa za marsikaj.
Lep pozdrav in hvala Babi
Draga Babi, se pridružujem! Nič več si ne predstavljam življenja brez računalnika s pomočjo katerega sem postala član velike družine ljudi s svetovnega spleta. Tako kot je včeraj dejal eden od treh gostov – ne sprašujmo se kako, glavno, da zadeva funkcionira in mi uživamo, ko “brskamo” oz. “surfamo” ter klepetamo, se učimo, se kratkočasimo.
Skratka, mislim, da je lahko marsikateremu starejšemu žal, če ima možnost, da se ne nauči vsaj par osnovnih prijemov in ne uživa tako, kot uživamo mi, ko sedimo pred ekranom in s pritiskom na miško odstrinjamo vedno nova obzorja.
Sama se prav tako zavedam, da zelo malo znam, ampak sem vesela, da znam vsaj toliko. In tudi mene ni prav nič sram večkrat vprašati isto stvar, seveda pa sem vedno zadovoljna, če se naučim tudi kaj novega.
Mislim, da se je tisti 85-letni gospod brez potrebe podcenjeval, ko je dejal, da ga stvar sicer zanima pa da je s svojimi leti za to prestar. Nikoli ni človek prestar, da se še kaj nauči! – Je pa res, da ima računalnik tudi eno veliko, slabo lastnost – z njim nam čas prehitro beži…
Veliko užitkov še naprej in lep pozdrav!
Se povsem strinjam z vama. Za dobre stvari ni nikoli prepozno.
Sploh pa se mi zdi računalnik (in internet z vsemi svojimi možnostmi) še prav posebej za starejše ljudi odličen pripomoček. Kot je rekla Babi – spoznaš nove ljudi, malo poklepetaš, včasih s kom to poznanstvo nadaljuješ še na kakšnem srečanju… in naenkrat je veliko manj osamljenosti, ki je sicer pogosta spremljevalka starejših.
Hej, Mitka in ostali!
Cas res hitro bezi ob brskanju. Mentor nam je to povedal s stavkom:
Internet je lahko ” tudi ” najlazji nacin zapravljanja denarja in casa.
Haha, imam kabelsko povezavo !! V zacetku preko telefona in ko sem presegla kvoto, sem presedlala – ze zaradi vnuka, ki je zvecer vljudno vprasal, ce lahko gre na internet.
Torej vse po zdravi pameti; kot pri hrani, tako tudi pri vsem drugem.
Rada berem in …za novosti zvem ravno tukaj. Samo klik in imas vse pred sabo.
Ze to, da vam z obale zazelim lep dan , veliko pomeni:) Babi
Bravo, gospe moje.No, sem se dalec od penziona, ampak s kolegico imava ze vse razdelano, Univerza za tretje zivljenjsko razdobje, izleti, internet,knjige, ki jih sedaj ne utegnem brati,…haha.Upam, da bo vse res in da bo zdravje, tak pogovor nama je bolj v tolazbo kot kaj drugega, ne.
Res ne to neverjetno okno v svet.V okviru Zavoda med over net bi bilo smiselno ramislit o predstavitvi – morda na terenu – v domovih starejsih, v omenjenih Univerzah,…a ne da? Razmislimo , stopimo skupaj, ce se da.Bomo vsi pomagali.Jaz nekaj casa veliko tu gor, potem okoliscine, ko ni bilo mozno nic, sedaj spet berem in kuham, moz pa : ne bos vec pekla peciva, to sem se odlocil.Potem pa isce po shrambi in ropota s posodami, da ga cujem ze od dalec.Ha!
pa lp
No, jaz imam tudi še kar nekaj do penzjona, pa se mi zdi to res fino. Imam pa očeta upokojenca, no res, da se je tudi v službi ukvarjal z računalništvom in je še vedno na tekočem, da samo gledaš. Je pa hec, da ga vedno, ko se hoče za lastno veselje prijaviti na kakšen malo bolj strokoven tečaj, gledajo, kot deveto čudo. Zadnjič se mu je celo zgodilo, da se nekam enostavno ni mogel prijaviti.Halo?
Se pa strinjam, da lahko fino zapraviš veliko časa za “relativno” malo denarja, pa marsikaj se naučiš zraven.
Pa še na ta način smo te spoznali, a ne Babi (in seveda vsi ostali). Če drugega nič, je že to fajn . Se beremo!
Seveda je to vse pohvale vredno in občutek, da človek spada med 5% bolj “razgledane” populacije gotovo ni slab ;-)). Vidiš pa še vse nas Babi in Mitka razveseljujeta z nesebičnimi nasveti – dvakrano dobro.
Lep podaljašn konec tedna želim vsem, pri na trenutno sije sonček in je precej toplo.
Vsakič ko pogledamo na “vreme” piše malo drugače! Včeraj je pri nas na SZ Gorenjske hudo deževalo, smo se za najmanj tri dni vdali v usodo, da bo še naprej tako. Danes je bilo jutro lepo, nebo modro, vse je bilo oprano in 15 stopinj toplo! Drugega si ne želimo, kot da naj bo še naprej tako!
Tudi vsa zima naj nam letos prizanese, da se podražitev kurjave ne bo tako poznala! (Ne morem iz gorenjske “kože”, kajne?)
Drago sončece rumeno, tudi ti se imej lepo v tem podaljšanem koncu tedna, hvala za lepe besede in prijazen pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.