BRESKVE
Aha verjetno misliš pecivo v obliki breskvic. Hraniti jih je potrebno v primerni posodi. Nekateremu pecivu ustreza hermetično zaprta posoda, drugemu pa samo pokrita posoda, da odvečna vlaga izhlapeva, nova pa ne prihaja v posodo.
Hraniti jih je treba v suhem prostoru. Kuhinja z vso svojo vlago pri kuhanju ni najbolj primerna, sploh pa ne omarica direktno nad štedilnikom ali pečico, ko izpareva veliko vlage.
Lp, Ela S
PS: če si iz Lj, je ob sobotah na tržnici (glavni) prodajalka s Tuperrware posodo. Plastična posoda. Verjetno bi ti znala svetovati kakšen tip posode je primeren za shranjevanje breskvic. Samo cena posode je precej zasoljena.
Prav gotovo ven iz kuhinje. Sama jih se nisem dlje casa hranila, ker jih tudi ne delam ( ce dobim).
Mogoce bi se pa najbolje obneslo v zamrzovalniku.
Bom pa se dodala, da sem mislila najprej, da sprasujes za pravo sadje:))
Brala sem knjigo kitajske pisateljice o tem, kako je sin odsel studirat v Pariz in kaj vse so mu dali s sabo. Tudi sadeze breskev, ki so vsakega posebej
povoskali ( opis postopka) in dali v pletene skrinje iz vrbja. Bilo je v zacetku prejsnjega stoletja. Pa problem, ker Kitajci ne prebavijo mleka zaradi pomanjkanja dolocenih encimov. Zelo zanimivo branje. Lp
Jaz shranjujem piškote v posodi Tuperrware (prozorna z tanko temno modro črto in prav takim pokrovom), vendar nisem najbolj zadovoljna. Piškoti, vendar ne vse vrste, v njej postanejo mehki. Ne morem ugotovit kakšna sestavina je v nekaterih piškotih, da to posodo “moti”. Ravno danes sem v njej zjutraj našla mehke Medexove polnozrnate kekese s pomarančo, pa tudi polnozrnati piškoti iz linije Zdravo življenje so v njej postali mehki. Ko sem imela piškote shranjene v neki navadni plastični posodi takih težav nisem imela.
Hej, Sonce! Bilo je ze nekaj let nazaj. Zelo zanimiva in tudi pretresljiva zgodba. Ne spomnim se ne naslova, ne pisateljice. Prerez kitajske druzine skozi vojne, kulturno revolucijo…. Ce pomislim, da ima clovek samo eno zivljenje in ni samo od tebe odvisno, kako ga lahko prezivis, te zmrazi…
Ko v knjiznici ugotovim, ti sporocim.
Z mozem bereva nekatere knjige skupaj. Bilo je v zacetku najinega spoznavanja sadovnjaka in skoraj bi tudi njemu prislo na misel, da bi voskal breskve:)))
Oce je za ozimnico vedno kupil jabolka v Brkinih ( smo jih sli sami nabirati). Potem je (nekaj vecerov) skrbno vsako jabolko posebej zavil v casopisni papir in zlozil v hladni prizemni shrambi na police. Dolgo so se obdrzala. Prav uzival je v tem:)
Seveda takrat se ni bilo teh velikih podjetij s hladilniki, kjer jih do zacetka poletja hranijo.
Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.