Najdi forum

lazanja

Včeraj se za kosilo naredila blitvino lazanjo. Vzela sem alu folijo, namastila, nato sem delala po navodilih, tako da sem dala najprej bešamel, nato liste lazanje, nadev itd. Zanima me, če katera ve, zakaj se mi je spodnja plast prijela na dno. Ker sem se namučila, da sem jo dobiila iz pekača (brez spodnjega dela) je bil kar klavrn izgled na krožniku. čeprav je bila “ful” okusna in smo jo zmazali v trenutku. Enako se mi je že zgodilo tudi pri mesni. Uporabila sem bariline liste za lazanjo.
Hvala za nasvet.

Poskusi drugič brez alu folije, samo dobro namasti pekač, pa bi ti moralo ratat.

Nikdar nisem dala še folije spodaj – pečem v keramičnem pekaču (po moje enako tudi v drugih), pa tudi posode ne mastim, samo z bešamelom jo polijem preden dam prvo plast testenin gor. Se ne prime in gre lepo iz pekača. Sicer pa važno da je bila dobra 😉

Jaz pa dno na debelo premažem z bešamelom in še nikoli se mi ni prijelo.

Jaz dam na dno omako, mesno polivko in se mi tudi nikoli ne prime….

Jaz delam lazanjo v pekaču (steklen ali kovinski). Najprej namažem z oljem, potem dam gor testenine, omako, bešamel, nato spet testenine,… (na vrhu je meso, prelito z ostankom bešamela, kisle smetane in jajca.)

Lp, Ela s

Brez alu folije, dno polij z bešamelom pa bo.
LP
K.

Jaz delam kot ElaS, na namaščen pekač dam najprej testenine in še nikoli se mi ni prijelo.

Alufolija se res rada na vse mocnato se ne peceno pripopa.

Uporabljam jo samo za zavijanje ali pa vanjo narahlo zavijem kaj ze pecenega ( pitulice), ce pogrejem v pecici. V notranjosti se naredi para in pecivo lepo zrahlja, da naraste. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close