preliv za torto
Pozdravljena dekleta!
Pomoč, na pomoč….moj sonček ima v nedeljo rojstni dan in vem, da mu je Sachar-ca najboljša.
Nič hudega, se bom potrudila in mu jo spackala, sem že našla recept, toda težava je drugje.
Kako torto obliti s čokolado, da bo lep tudi njen hrbet, stran, okroglina, ne samo ravna in velika plošča?
lp, Aleksandra
Jaz jo sicer še nisem delala, take z oblivom, ampak pravijo da moraš imeti veliko preliva in tako obliješ da teče čez vse robove in potem je seveda tudi ob strani oblita. Torto lahko postaviš na mrežico (od štedilnika), spodaj pa postavi krožnik (večji kot torta), da se obliv izceja na spodnji krožnik.
Lp, Ela
Njami ne vem če čisto razumem kaj misliš s tem da bi bil lep njen hrbet?
Najbrž želiš da bi bila cela lepo oblita, a ne?
Jaz sem zaherco delala po receptu iz kulinarike, tukaj je bil enkrat objavljen link do recepta (ali ga je objavila Staša ali Zala, nisem sigruna). Jaz sem delala točno po tem receptu, tudi glazuro, vse je bilo lepo oblito. Čokoladna glazura se je lepo “spustila” tudi po stranici torte.
Če sem ti kaj pomagala….
LP
Paziti je treba, da se torta hitro oblije – da preveč ne mečkaš, ker drugače glazura izgubi lesk in postane motna. Da je lepo oblita, si pomagam tako, da najprej oblijem stranski rob in to direkt na pladnju, si ne predstavljam, da bi jo prestavljala. Del preliva polijem bolj pri strani zgornje plošče in s plastično gladilko vlečem po obodu. Ko je ta oblit, pa še preostali obliv
polijem po vrhu in hitro razporedim po celotni zgornji površini.
Paziti je treba, da se torta hitro oblije – da preveč ne mečkaš, ker drugače glazura izgubi lesk in postane motna. Da je lepo oblita, si pomagam tako, da najprej oblijem stranski rob in to direkt na pladnju, si ne predstavljam, da bi jo prestavljala. Del preliva polijem bolj pri strani zgornje plošče in s plastično gladilko vlečem po obodu. Ko je ta oblit, pa še preostali obliv polijem po vrhu in hitro razporedim po celotni zgornji površini.
Dekleta ve ste tako super, the best, mega, cool, kakor bi rekli moji vrstniki verjetno 🙂
Recept za torto sem že našla, pa nič hudega, hvala.
Zanimalo me je prav to, kako jo oblijete ob strani, na okroglini in ne na zgornji ravni ploskvi, kjer nanos preliva res ni težaven. V slaščičarnah so tako lepo oblite, da je kar lepo pogledati 🙂
Sama sicer oblive delam po principu: 1dcl sladke smetane (segrejem na pari), dodam 100g čokolade, zmešam in to je to. Preliv je vedno prfekten, toda kako ga spraviti na rob?
Tale s štedilnikom je dobra, toda kmalu bova imela novo kuhinjo in steklokeramično ploščo, pa takrat :))
Ah, takrat se bom ubadala s tem problemom, ko bo, do takrat pa bom poskušala kar na svojem starem štedilniku in pladnju :)))
Hvala za idejo.
Lep pozdrav vsem in priheten dan še naprej, Aleksandra
Pri prelivu obvezno pazi, da ga ne boš preveč dala. Jaz sem enkrat pretiravala in jo je bilo zelo težko lepo narezat.
Jaz naredim tako: spečem biskvit, ga ohladim, nato pa nazaj v model (pri katerem se dno odstrani), da mi krema ne teče ven. Čez noč pustim v hladilniku, da se torta napije, nato pa odstranim obod, dno pekača pa pustim in torto položim na rešetko, spodaj pa krožnik. Torto oblijem s čokolado in postavim na krožnik ter dam v hladilnik. Ko je preliv trd, z lopatko in nožem previdno odstranim dno pekača in postavim torto na drugo podlago.
Forum je zaprt za komentiranje.