Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kruhovi cmoki mi nikakor ne ratajo

Kruhovi cmoki mi nikakor ne ratajo

Nikakor mi ne rata, da bi mi kruhovi cmoki lepo ostali v okrogli obliki…kot recimo kepa. Vse se razpaca in potem ostaneke lovim po loncu. Zdaj prakticiram že tako, da maso zavijem v tanko blago, prevežem s sukancem, skuham, odvijem in narežem na kolute. Ampak jaz bi rada prav une, ta prave okrogle kruhove cmoke.
Možno, da nimam pravega recepta, zato bom hvaležna, če mi poveste, kako vi to nardite :)))

vzrok,da ti tako razpadejo je mogoce premalo veziva /jajce,moka/. ko jih oblikujes,jih kar dobro stisni v kepo. lp petra

Jaz uporabim mešanico začimb za kruhove cmoke. Gor je napisan recept za izdelavo. Poleg tega da uspejo, so še, vsaj po mojem mnenju, prijetnega okusa, saj se sama ne bi nikoli spomnila ravno na te začimbe, ki so v mešanici.
Lp!

Kristina, ti napišem recept malo kasneje. Meni ne razpadejo nikoli, je pa to recept od Ivačić-a.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mi imamo pa take najraje in nikoli se niti malo ne razkuhajo.

Recimo 3 bele žemlje ali cca 40 dag belega ! kruha, vsaj en dan starega, bolje dva dni. Razrežem na kocke. Lahko že dan prej razrežeš, se bolje posuši. Nato prelijem z mlekom, količina odvisna od tega, kako suh je kruh, a vsaj 1 dcl. Kruh mora biti moker a ne razmočen. Dodam na olju prepraženo čebulo ( polovica čebule ), eno jajčko in solim. To premešam, nato dodam moko, toliko, da se lepo oblikujejo cmoki ( vsaj 4 žlice ). Nato s čistimi, suhimi rokami, ki jih pomokam, oblikujem cmoke, ravno tako velike, da jih stisnem v dlani, dam v vrelo vodo in kuham 15 min.

Moji tašči so se tudi vedno razkuhali, ker ni uporabila belega kruha, ni bil dovolj suh in dodala je premalo moke.

Pa srečno.

*Kristina*, mi jih po novem kuhamo v sopari in so prekrasni. Nikoli ne razpadejo, tudi če jih kuhamo v vodi, ampak smo se jih odločili sparot zaradi tega, ker so potem ob straneh manj pacasti in krasno obdržijo svojo obliko, predvsem pa lepo narastejo.
LP

Pozdrav vsem tukaj, kjer kot vidim, ste zbrane same dobre kuharice. Tudi meni kruhovi cmoki še nikoli niso uspeli, zato se jih več niti ne lotim. Radi bi jih pa jedli :)), pa še kakšno dobro omakico zraven. Tako, vestno bom gledala sem, da najdem rešitev in potem potešitev moje-naše lakote po kruhovih cmokih v omakici :))))) Lep pozdrav za sedaj in upam, da mi uspe tudi meni poslati kaj koristnega za koga :))) Pepelka

Evo, obljuba dela dolg.
Takole pravi g. Ivačić…

KRUHOVI CMOKI

1/2 kg starega kruha
4 dcl mleka
5-6 dag masla
2 jajci
sol
2 dkg zarumenjene čebule
žlička sesekljanega peteršilja
————————————–
Na kocke narezan kruh navlažimo z mlekom, dodamo jajca, zarumenjeno čebulo in peteršilj, solimo, pustimo, da nekaj časa stoji, nato pa dodamo moko in gladko zmešamo. Na pomokani deski oblikujemo cmoke in jih v malo osoljenem kropu skuhamo.

Jaz potem cmoke vedno s penovko preložim v jena skledo in jih še nekaj minut pustim, da se osušijo, da niso od zunaj “pocasti” od vode. Ponavadi to skledo postavim kar nad posodo, kjer so se cmoki prej kuhali, da se le ti ta čas ne ohladijo.

Jaz se tega recepta precej strogo držim in mi niso še nikdar padli narazen.

Pepelka, jaz te cmoke najraje naredim zraven govejega golaža ali govejih zrezkov v omaki… k perutnini, ne vem, se mi zdi, da kar ne bi tako prijali… a, okusi so različni.

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tudi jaz jih delam tako kot je opisala Vladka K. in so mi še zmeraj ratali.
Imamo jih zelo radi in morajo biti skoraj vsako nedeljo na mizi. Če jih dam kot prilogo k pečenemu oz. ocvrtemu mesu, potem jih postrežem skupaj z kislo smetano ali pa gobovo omako.

LP

Jaz pa naredim 5 cm debelo klobaso, jo zavijem v pomasceno alufolijo, kuhano odvijem in narezem. Pridejo bolj rahli in suhi, ker dam tudi manj mleka in nic moke – masa je pred kuhanjem kar precej suha. Dodam pa se malo muskatnega orescka.

pozdravcek,

proxima

Jaz naredim z navedenimi sestavinami, le maslo spustim.

Za moj okus pa je obvezno dodati majaron.

Natassa

Tudi jaz obvezno dodam majaron. Kadar pa imam čas (ali sem pri volji), pa 1/3 – 1/2 kruhovih kock popečem na maslu (margarini). To da cmokom ali štruci zelo dober okus. Uporabim pa zelo različne vrste kruha, kar se mi pač nabere.

Astra

Tudi meni so enkrat razpadli, zato jih ne delam več.
Mogoče pa se jih bom lotila po kakšnem vašem receptu.

Zanima pa me sledeče: ali jih lahko narediš dan prej in shraniš v hladilniku?
Moja skoraj šest mesečnica zahteva veliko časa in si večino stvari pripravim zvečer, v miru.

Hvala.

Jaz masi za cmoke vedno dodam majaron, ki da odličen okus. Podobno
tudi v nadev za polnjene telečje prsi ali piščanca.

Kruhove cmoke lahko narediš dan prej. Lahko jih narediš tudi na zalogo in shraniš v zamrzovalniku. Vsak cmok posebej zaviješ v alufolijo ali prozorno folijo in shraniš v zamrzovalniku. Tako zalogo cmokov naredim takrat, ko imam preveč kruha in da kruh ne gre v drobtina ali smeti, ga predelam “za hude čase”.

Tudi jaz velikokrat naredim klobaso, a jo zavijem v tkanino (plenico) in kuham kot štruklje.

Ponavadi naredim več mase in mi je to, v obliki klobase lažje dat zmrznit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close