Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prekmurska domaca skuta

Prekmurska domaca skuta

Tako! Saj nisem mogla odpotovati, ne da bi pustila sled za sabo:
pitulice za lakotnike. Zdaj so pecene in vse disi.

Samo v vednost, Zadnjic je bralka napisala, da je njej najboljsa prekumurska skuta.

Sem jo prvic kupila ( plasticna vrscka z modrim napisom Prekmurska domaca skuta – 1 kg). Kupila sem tudi Pecjakovo zrolano vleceno testo- 500
dag. Seveda sem porabila vso skuto, porabila skoraj dva loncka kisle smetane in 4 jajcka in umasala po Tinkarinem nasvetu za prekmurski zavitek.
Dodala sem rumeno buco( jo imajo vsi radi). Zelo dobro.
Zdi se mi ta skuta res prav primerna in je tudi zelooo dobra( katera pa meni ni). Pecjakovo testo se je tudi izkazalo.:)))

Zdaj se malo nedeljskega cveka:
Po vseh periprtijah z mackonom, (ko nikomur vec mu ne uspe odpreti gobcka za tabletko- razen eni lusni veterinarki, drugi ne),
ze zelo usepsno dajem doma injekcijo vsak dan. Ima dolgo terapijo; sicer ze cisto zdrav – za moje pojme!
Vpisala se bom na Veterino. Sive znam pobirat in injekcije dajat tudi.
Ko me ne bo, bo pa hcerka dajala; saj ljudi tudi spika:)))

Lepo se imejte Babi

Babi, vse lepo na počitnicah, naj se tudi vreme “zrihta”, da bodo jesenski sprehodi še prijetnejši.
Mucu pa čimveč zdravja!

Prijeten preostanek nedelje!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tudi meni je Prekmurska skuta poleg albuminske najljubša. Babi, uživaj na dopustu, da si pa že pravi mačji dohtar, pa tudi verjamem. Kot tudi to, da te mačkona spretno ovijata okrog prsta. Saj zato jih pa imamo, a ne?

Tudi pri meni se je najbolje obnsela prekmurska skuta saj je zelo suha in zato odločna za pitulice 🙂
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close