Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prosim za ideje..

prosim za ideje..

Ko smo bili na morju , nam je počila pipa od pomivalnega stroja…in posledica ….dvignjen parket..

Včeraj smo spraznili kuhinjo, saj je treba vse vršti ven in …jovo na novo. Sedaj pa …štedilnik imam prikloplen, pa zelo malo prostora za kuhanje.

..vse skupaj bo trajalo cca 14 dni, saj bo potreben večji poseg, ker bomo dali ploščice, pa talno gretje..
Prosim vas punce, svetujte mi , kaj naj kuham, da bo čim manj pacanja, saj bom tudi posodo pomivala v kopalnici…,jesti pa moramo, saj je moj fuzbaler skoz lačen…

Jao, nobeni ne zelim, da jo tole doleti…

Lep pozdrav

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Kaj pa mineštre? Pašta s katerokoli omako, rižota tako ali drugače.

Poznam frko, smo preživeli 3 mesece ob 3 kuhalnih ploščah(ne štedilnik, ampak kuhalnik), brez vode, hodili po njo v stranišče s kopalnico, ker nam mizar toliko časa ni naredil kuhinje, hranili smo se pa 4-5 oseb dnevno, pa še kakšen zunanji delavec (okrog hiše)………kaj smo kuhali, vse, nekako se na položaj navadiš, tudi sladice niso manjkale (snežene kepe….palačinke, kompoti, pudingi)…..pa pečenka, v posodi počasi pečena, še goste smo imeli……ha ha….pa je vseno uspelo, le stvar organizacije….

Predlog : jedi na žlico, kakšne palačinke, cmoki (kupljeni)- slivovi, borovničevi……., rižoto, ……

Jota, ričet, golaž, enolončnice. Zraven pa polento, makarone, kupljeni krompirjevi svaljki. Pa kupljeni cmoki. Malo predelate zmrznjene dobrote, ki jih pripravljajo naše tovarne. Pa pice, testo kupiš in samo obložiš. Za sladice pa mogoče kakšna peciva na lonček (saj veš jogurtov lonček tega in dva drugega, pa samo zmešaš in v pečico).
Pri nas imamo zelo radi v pečici pečen krompir (opereš, prerežeš na pol, posoliš prerezan del, zložiš na pekač z prerezano stranjo navzgor in v pečico za cca 1 uro) Ko je pečeno pa v skledo in pokriješ z kuhinjsko krpo. Zraven pa zeliščna skuta ali maslo ter sol. Dobro, pa skoraj nobene posode.

Malo preglej, kaj smo se poleti pogovarjale o prehranjevanju na dopustu (recimo v kampu).
Imaš enkratno priliko, da preizkusiš prehrano iz vrečk. Meni je recimo pire krompir iz vrečke čisto všeč, pa še v 5 minutah je narejen, zraven pa golaž. Moji otroci pa obožujejo testenine z sirovo omako (zavreš vodo, streseš vsebine v 1/2 l vode in premešaš, še malo kuhaš in je narejeno).

LP Mateja

Se pridružujem idejam jzst. Predvsem pašto imaš v 15-20 minutah narejeno, pa še vsi radi pojejo. Uporabi tudi morebitne zaloge iz zmrzovalnika.

Hej, Speedy, lep pozdrav!

Si me spomnila na podobno situacijo pred nekaj leti:
Menjava cevi iz kuhinje preko stranisca do kopalnice. Kuhinje nikjer, ker smo jo montirali sele po vsem vodovodarsko zidarsekm koncanem delu.
Kuhala sem v predsobi na plinskem taborniskem kuhalniku, ki je imel na sreco kar tri kuhalne rinke. Posodo pomivala v kopalnici….
Vse dobro poznano. V zacetku je se slo;pospravljala sproti, se zaklela, da bodo dnevna soba in spalnice nedotaknjene in ciste. Vraga! na koncu je zgledalo kot po potresu. Na sreco imamo zlate sosede, ki so nam nudili zatocisce v WC, nam tudi kaj skuhali, ali sem jaz na njihovem stedilniku skuhala se za njih( bili v sluzbi),jaz doma, pa bi raje bila v spet v soli.

Delavci so kavo zeleli non stop, nozi kar naprej v uporabi( malice), kozarci na dnevnem redu, moz imel vsega “dovelj “!!

Ko smo vse preziveli, kuhali, se sporekli, smejali, klepetali z delavci pozno v noc, je prisla kuhinja na vrsto in prva stvar, ki sem jo naredila, ko je bilo stanovanje cisto, sem na okensko polico dala loncnice.:))) Vse ostalo je bilo se v skatlah.
To mi je vrnilo upanje, da bom tudi ostalo uredila.

No,kuhala sem joto, golaz, testenine, imela doma veliko sadja, kaj sem pa tudi pritroskala iz picerije ali od kod drugod.

Zdaj so pa zgornji sosedi danes zaceli isto delo. Imam luknjo v stropu stranisca…ampak to ni nic v primerjavi, kaj njo se caka.

Nisem ti veliko pomagala, bolj za vzpodbudo, da bo se vse OK.

Drzi se Babi

V takšni situaciji pa najbrž res pridejo prav vse zmrznjene jedi iz trgovinskih hladilnikov. Jaz ne bi nič kaj dosti komplicirala. ene dvakrat pico, pa zdaj imajo neke variante “pogrej in pojej” – kaj češ, to je višja sila. Pa sendvič namesto kosila ;-)). No, za kakšen dan bi že šlo a ne.

Ti pa čisto nič ne zavidam, smo pa takšna dela “dali čez” tudi pri nas doma, dva tedna se pa tako hitro obrne, boš videla.

Takrat mama ni nič kaj dosti sploh kuhala – vse je bilo bolj za silo, pa smo še vsi živi ;-)).

Se mi zdi da je hujše biti bres stranišča in kopalnice kot brez kuhinje (če pa si brez vsega naenkrat kot je bila Babi, je pa sploh “štala”). Tudi jaz ti ne morem pomagati z nasveti, bolj samo v tolažbo da hitro mine, potem boš pa mela leeeepo, pa nooooovooooo ;-)). Držte se.

Če pa rabiš kkšn kozarc preveč tekoče marmelade ti jo pa lahk pošlem po expres pošti ;-))

Babi najbolj všeč mi je možev “dovelj”.
Sama sicer še nisem imela podobne izkušnje. Sodelavka pa kar dvakrat, obakrat je bila poplavljena. Rekla je da še nikoli niso tako hodili na obiske kot v tistem času. Povabili so se kar na malico ali večerjo.
Lep pozdrav.

Hvala Babi, tebi in ostalim…verjetno sem res najbolj potrebna moralne podpore…jao, ko na fronti je vse. In to potem, ko nehaš zidat, ko si končno oddahneš in vsaj po hiši naj bi bilo nekaj časa mir.

Še najbolj me peče vest, ker je mož takrat predlagal, da bi dali v kuhinjo ploščice in ne parket. Meni se je zdelo, da bodo ploščice tako hladne in sem vztrajala pri parketu. Sedaj pa imam…..

eh , bom že …morda bom v teh dneh še malo pojamrala, čez cca deset dni pa lahko, svaj upam…že pridete na kavo v “novo” kuhinjo, hehe

Lep, topel pozdrav…

Speedy

hvala ti sončece…..za marmelado se pa vedno priporočam…moja hči ima tako rada domačo, da tudi porajta ne , če je trda ali tekoča….

Lepo se imej, se vidimo…

No, pa se ena za ” vzpodbudo.
Ko je pred tremi leti hcerka v Angliji renovirala celo kuhinjo in kopalnico ( totalno- od vrha do tal), je prisla za teden dni 4 clanska druzina iz Slovenije na obisk – seveda ze prej domenjen.
Ampak delavci so nekaj odlasali in tocno tisti dan zaceli rusiti, ko so prisli;stala.
Nikogar ni motilo. Je pa bil WC in dodatna tus kopalnica na razpolago.

Kuhali so na vrtu, hodili na izlete, kaj zunaj pojedli in hci je ugotovila, da se nikoli ni imela tako malo dela z obiskovalci:))) Naredila se je Francoza!

Tudi pri meni so firbci stalno bili na vratih, eden pametnejsi od drugega in vsak dodal kaksen predlog:(

Mams, moz ima takih reci po stanovanjuhitro “dovelj”!

Zanimivo, da zanj stanovanje ni urejeno, dokler ne visijo zavese( ki pridejo seveda zadnje na okna). Potem se koncno umiri.

Speedy, pa je kdaj v tem casu moz rekel: ” Saj sem rekel,….. ne parketa!”
To je stavek, ki ga najbolj sovrazim, moz pa tudi!

Joj, to je bil pa ze cvek, ne kuhanje. Vse za Speedyno boljso voljo.
Lep dan Babi

gostilne na goriškem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close