Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vprašanje za Korošice

vprašanje za Korošice

Kolega je na sliki videl neko koroško jed. Videti je bilo kot čežana z dodatkom brusnične marmelade in belega cveta (najbrž v okras). Kaj bolj natančno pa ni znal opisati…

Se vam morda svita, kaj koroškega bi to lahko bilo?

Natassa

Morala bi povedat še kaj več.
Jaz sem Korošica, pa pojma nimam kaj bi to bilo. (razen čežane z brusnicami; kot si napisala)

Zoya, nič več ne vem, kot to, kar sem napisala :))

Upala sem, da je pač neka taka jed, da bo katera ob mojem zelo skromnem opisu vedela. Pa ni.

Vseeno hvala, Natassa

Jaz bi tudi imela vprašanje za Korošice. V Šentanelu sem jedla krasne štruklje oz. so bili bolj podobni majhnim cmokom iz ajdove moke, polnjeni pa so bili s skuto. Ima katera recept?

Nekaj podobnega ( ajdovo testo+skuta) sem jedla v bohinjskem kotu
pod imenom “Skutini krapi”. Zelo dobro. 🙂

Ko sem v drugi gostilni to isto narocila, je pa bilo pod kritiko:(

So res kot majhni struklji, vsak zase.

Recepta nimam, ampak mislim, da bi si lahko pomagala z receptom za ajdove skutine struklje. Razlika bi bila v tem, da pri krapkih moras narezati
kvadratke, napolniti in stisniti robove z vilicami. Lp

Babi, tudi za ajdove skutne štruklje bi prosila recept – ali je že bil objavljen na forumu? Sem tukaj še bolj “frišna”.

Ce vstavis v iskanje Struklji, bos veliko dobila , tudi ajdove. Nastavi za eno leto nazaj. Ce ne bos nasla, ti bom napisla zvecer. Lp

Babi, hvala, sem dobila, čeprav je bilo tisto, kar sem jedla, okroglo in bolj podobno cmokom. Sem pa pri brskanju naletela tudi na vprašanje glede pehtranove potice – napisala si, da delaš nadev brez skute, zanima me , kako. Upam, da nisem preveč nadležna, sem se na tem forumu znašla šele pred kratkim, zato bolj počasi odkrivam njegove skrivnosti. Lep pozdrav s sončne Goriške.

Hej! Tudi za pehtranovo potico brez skute v nadevu je recept.Sem sla gledat, pa je danes iskalnik zelo zaseden. Mislim, da sem recept celo dvakrat ze napisala. Bom ponovila, ce ne bos v kratkem nasla. Mogoce bo pa katera od prijaznih deklic poslala link:)

Na Gorenjskem sem jedla bolj ploscate. Verjetno so tisti tvoji narejeni tako, da so testo zvili v klobaso in potem koscke polnili kar v roki( kot slivove cmoke iz krompirjevega testa. Glej, to so samo moja predvidevanja.

Nic nisi nadlezna in dobrodosla Goricanka ( tudi jaz sem tam odrascala):)))

V iskalniku sem dobila samo Gogin recept za nadev z maslom, najbrž bom poskusila kar tega.

Bo Babi povedala, če je to recept, ki ga ima v mislih…

Se mi kar sline cedijo :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej!

Tocno to, Vladka. Hvala.

Andi, delam nadev s smetano. In tista pest pehtrana je zelo individualno. Jaz stegnem dlan in razsirim prste. Raje daj malo vec kot malo manj.
Nadev naj malo stoji, da se drobtinice lepo vpijejo. Jaz dam piskotne drobtine. Ce malo leze, se ne boj, testo prekrije.
Dekleta, ki so pekla po tem receptu, so pohvalila rahlost in okus. Lp

Najlepša hvala obema – Vladki in Stanki. Jasno mi je, zakaj sama nisem našla, ker sem iskala pod pehtranova potica in ne pod pehtran. Konec tedna preizkusim recept in poročam.

Preizkusila sem recept za pehtranovo potico in je božaaaaaaaaaaanksa. Sem prav ponosna nase. Sprva sem se bala, da mi ne bo uspelo, saj sem že plačani kvas pozabila pri blagajni v trgovini in nato uporabila kar suhega, ampak potica je nežno mehka in se v ustih kar topi.

Hej, Andy!

Ce si delala po receptu iz moje knjige, sem prav vesela, da ti je uspelo.
No, tudi ce si po katerem drugem receptu:)) Lep vecer ob poticki Babi

Ja, Babi, po tvojem receptu z nadevom brez masla. Premazala sem jo z maslom namesto z jajcem in skorjica je čudovita mehka. Njam, njam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close