Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika S čim premažete potico?

S čim premažete potico?

Mene pa zanima s čim premažete potico, da skorja ni trda. Jaz jo premažem s stepenim jajcem, ampak moram reči da skorja ni kaj prida.
Torej s čim jo naj premažem, da bo skorja lepo zapečena (ne zažgana) in mehka?

Lep dan želim!

Morda imaš previsoko temperaturo, druge jo za nekaj časa prekrijejo s -alu-folijo……..

Tudi jaz potico premažem s stepenim jajcem. Po približno desetih minutah pa jo pokrijem z alu folijo.
Lep pozdrav.

Jaz potico pred pečenjem namažem z maslom, pečeno pa pokrijem s kuhinjsko krpo.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja mogoče bi bilo dobro, da jo potem prekrijem s folijo.
Nekje sem slišala,da premažejo že pečeno potico še vročo z maslom, da je skorja mehka, pa me zanima če ima kdo izkušnje s tem.

lp

Hojla!
Ja, na tk način jaz delam panettone, ki je tudi iz kvašenega testa – med peko in tudi po njej, lepo pečen kolač premažem s stopljenim maslom in res ne smeš preveč skopariti, če hočeš lepo skorjico. Ker se tale kolač kar dogpeče, ga nekje na sredini peke pokrijem z alufolijo, da skorja zgoraj preveč ne porjavi. Zadnjih 15 minut odkrijem in premežem z maslom.
Lp, zala

Potico premažem z beljakom, da se lepo sveti. Če se po vrhu prehitro peče oz. ko dobi lepo rjavo barvo, jo pokrijem z alu folijo in še nekaj časa pečem.Pečeno vzamem iz pečice in takoj pokrijem z mokro (ožeto) kuhinjsko krpo ter pustim, da se ohladi. Skorja je potem lepo mehka.

Lep dan.

Zdravo,

jaz pa potico premažem z jogurtom, toplo pa potem pokrijem, da se počasi shladi. Meni se zdi veliko boljša, če jo premažem z jogurtom kot pa z jajcem.

Lep pozdrav

Ma.

Z rumenjakom, med peko pa parkrat poškropim z vodo iz pršilke za rože…seveda s svežo vodo, saj je le tako skorja mehka. Če imaš pečico s paro bo najbrž zadoščal rumenjak.
Lep pozdrav
andreja

Jaz premažem vzhajano potico z mlačno vodo preden jo potisnem v pečico, takoj po pečenju pa z maslom. Ko potico vzamem iz pečice jo nekaj časa pustim v modlu, potem jo zvrnem na mrežico (ne na desko!) da se enakomerno ohladi okoli in okoli, končno jo pa pokrijem s tankim servietom, da se popolnoma ohladi.
LP

Z jajckom ne premazem, ker se mi ni obneslo. Ravnam se po stricevem nasvetu. Za boljse kvaseno testo s prstom vrinem sem pa tja malo masla, tik preden dam v pec. S stopljenim maslom pa premazem celo testo.

Jajcek se mi je vedno malo ozgal. Vidim, da tudi nekatere druge premazete z maslom. Da, Zala- panettone enako. Lp Babi

Hvala vsem za nasvete. Mislim, da bom opustila jajčko za premaz, ker se meni vedno malo zažge in poskusila z maslom.

lp

jaz je nikoli z ničimer ne premažem in ni nikoli trda. delam po receptu iz knjige Slovenske narodne jedi iz l. 1964.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close