Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Fige v šnopsu

Fige v šnopsu

Letos smo prvič pridelali nekaj fig pa me zanima če katera ve kako se namakajo v šnopsu, saj mi je liker iz fig najboljši od vseh žganih sladkih pijač. Nekje sem slišala da se lahko namakajo pa ne vem ali jih olupim, narežem, koliko sladkam … ??? Ali ima katera kaj izkušenj?

Joj, bom pa našo mamo vprašala za bolj natančna navodila… Se mi pa zdi, da jih je kar cele v šnopc dala in pustila nekaj časa stati, potem pa na koncu vse skupaj zmiksala s paličnim mešalnikom, dodala menda malo limone in nekaj sladkorja, pa je bilo res dobro… Jo bom vprašala.

Lp, mishika

Moj oče je na dopustu na morju, kjer je pri sosedih nabral 20 kg fig. V apartmaju ima hladilnik in zamrzovalnik. Ker ne bo mogel pojeti vseh fig ga zanima, kako naj jih shrani.
Ali pride v poštev zamrzovanje, vlaganje v kozarce + sladkor, ….?????????

Prosim, pomagajte!

Lep pozdrav od fortune

Se da narediti tudi liker iz suhih fig?

Fige naj lepo posuši (v pečici ali aparatu za sušenje sadja) in jih potem zamrzne. Sproti jih lahko celo zimo jemlje iz zmrzovalnika po potrebi… Pri nas jih lepo posušijo, potem pa nanizajo na vrvico (silk?) in sicer ena figa, en kos lovorovega lista, figa, list itd. – je prav luštno darilo…

Lp, mishika

Mene pa zanima ali je dobro dati sveže fige v skrinjo in jih čez leto lepo po malen uživati.

Mishika, vceraj in danes susim tiste majhne temno modre fige; se mi zdijo najbolj pripravne za susenje in sveda so v sadovnjaku. Celo v novembru smo na sportnem dnevu nasli kaj posusenih na drevesih, se malce od slane osmojenih in so bile tako okusne. Ideja z vencki zin lovorjem je super. Bom natikala:))

Presnih se nisem zamrzovala. Lahko poskusis kaksno in vidis…

Lep pozdrav s soncne obale; imamo indijansko poletje:))) Babi

Tudi jaz čakam na recept za liker iz fig.

Tako, pa mi je le uspelo mamo vprašat :)). Pravi, da ga je delala in s suhimi in s svežimi figami po istem postopku, kot če bi delala višnjevec. Se pravi: fige, sladkor – tega morda malo manj – in šnopc, pa pustiš nekje na soncu, da se zadeva lepo “spaca”. Na koncu zmiksaš s paličnim mešalnikom ter po potrebi razredčiš z vodo ali vmešaš npr. k drugim nealkoholnim pijačam. Tiste, ki pa imate rade eksperimente, pa lahko dodate na koncu še malo limoninega soka. In to je to. Nobena kunšt baje.

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close