Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako zadevo zgostiti

kako zadevo zgostiti

No evo zej pa da vprašam vas strokovnjake. Meni se zdi moka full tko umetna, pa če delam kakšno omako raje dam notri smetano. No enkrat sem pasulj gositla z smetano, pa sem to povedala enmu frendu, zej se pa skoz norca dela z mene. Zanima me če tudi vi za zgostitev uporabite smetano? Hvala

Tudi jaz za zgoščevanje DOLOČENIH omak, dodajam smetano, vendar pa tega nikoli ne bi naredila za pasulj.
Pri pasulju lahko nekaj zajemalk tega odvzameš in ga zmiksaš s paličnim mešalnikom in pasulj zgostiš s tem.
Sicer pa se kakšne juhe, enolončnice zelo lepo zgosti tudi z drobno naribanim krompirjem, ki se potem razkuha.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ponavadi uporabim malo več čebule in jo dobro prepražim – čebula je namreč naravni “zgoščevalec”.

Zelenjavne juhe pa vedno zgostim s primerno količino čebule, ko je skuhana, pa prb polovico juhe zmiksan s paličnim mešalnikom (vedno uporabim ogroooomno količino zelenjave in le toliko vode, da je zelenjava pokrita).

Jaz niti smetane ne uporabljam; nisem je bila navajena in tudi zdravo ni najbolj. Smetana je znacilnost francoske kuhinje in primarni okusi se radi tako prekrijejo.
V italijanski kuhinji tega v glavnem ni. Kot je Nina povedala, cebula, zelenjava, por je idealen in malo naribanega parmezana najlepse zgosti razne zelenjavne juhe in omake.
No – golaz ze rabi. Poprasim z malo moke in papriko v prahu – pa ne prazim, samo malo pomesam po mesu. Lp

Tudi rdeča leča lepo in nevidno zgosti juhe in enolončnice, kuhana/razkuhana je v enakem času kot krompir.
Pozdrav, Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close