Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Fromage frais

Fromage frais

Pozdravljene odlične kuharice in kuharji! Ker vse bolj opažam, da “obvladate sceno”! bi tudi jaz imela eno vprašanje in sicer kako naj uporabim 1kg fromage fraisa. Če sem iskrena niti nevem kakšne vrste sir je to in ali obstaja kakšni slovenski substitut. Predvsem me mika kakšna sladica, po možnosti iz skute…

“Fromage frais” piše pri nas na skutkah, ki so identičnega okusa kot npr. Fruchtzwerge. Seveda je ta z dodatkom sadnih okusov (flavoured), ti pa imaš verjetno navadnega…
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hojla, tudi jaz obozujem fromage fraise – sama bi ti svetovala, da speci iz njega skutino torto (le da uporabis namesto skute fromaige frais), ali pa jogurtovo torto z dodatkom fromage fraise (Recept za to torto je napisala Nika33, malo pobrskaj po iskalniku).
Drugace pa so zelo dobre tudi kreme, v katero ga lahko zamesas in jih uporabis za nadeve tort, rulad, navadnih bisvitov……
Poglej v bazo receptov (zoraj desno) in poisci moj recept “Torta cebelica” – tu sem uporabila odlicno jagodno skutino kremo (uporabila sem pasiranno skuto in f. fraise je ravno to)…..namesto jagod lahko das drugo sadje, po moznosti sveze, priporocam pa tudi visnje iz kompota. Krema je o-d-l-i-c-n-a! 🙂

LP, zala

Hvala, sem se odločila za skutino torto. Mjami komaj čakam, da bo nared!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close