BOVLA
Jaz nič ne kompliciram, ne vem pa, če je to čisto prava bovla.
Breskve olupim, razrežem na koščke in potresem s sladkorjem ter dobro pokapljam s svežim limoninim sokom. Tako pustim vsaj pol ure, nato pa čez prelijem vino po okusu. Sicer je že dolgo tega kar sem to delala, saj se zadnje čase poslužujem kar jabolčnega soka brez sladkorja in imamo tako brezalkoholno bovlo pri nas namesto kompota.
Lep dan!
Vladka
lahko je tudi z rdecim vinom
rabis rdece vino,ki ga zmesas z malo vode, dodas s sladkorjem potreseno narezano sadje /mesano:breskve,jabolka,koscki ananasa…/, limonin sok,par klinckov in majhen kozarcek maraskina. sladkor dodas se po potrebi. videla sem tudi,da dodajo par kosckov ingverja /za aromo verjetno/ lp petra
Sadja imam rajši eno vrsto, po možnosti kaj aromatičnega, ampak dovolj trdnega, da se ne spacka (jagode, breskve, ananas…), lahko je pa tudi mešano. Narežeš na koščke, potreseš s sladkorjem in pustiš nekaj časa stati, da spusti sok (od ananasa iz konzerve uporabiš tudi tekočino). Priliješ malo vina in razmešaš sladkor. Dodaš preostalo vino in močno ohladiš. Tik pred serviranjem priliješ še ledeno mrzlo penino. Če želiš bovlo z manjšim deležem alkohola, lahko dodaš nekaj mehurčkaste vode (npr. schweppes). Hladiš jo pa vedno od zunaj (v posodi z ledom), nikoli od znotraj (da bi v pijačo dodajala led).
Zelo mi je pa všeč ideja za brezalkoholno bovlo po Vladkino.
Forum je zaprt za komentiranje.