Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika špinačna lazanja

špinačna lazanja

Lazanje še nisem delala, imam pa doma od Barille tisto testo za lazanje. Za mesno lazanjo sem že našla recept, nikjer ga pa ni za špinačno; no razen enega, ki ima notri še korenje, ki se mi pa ne zdi ravno ok.
Lepo prosim za recepte!

Hej! Sama delam po tem receptu. Ce imas rada skuto, ti bo vsec.Osnova so kupljene lazanje- 400 g, dobra paradiznikova omaka 300 g (najboljsa domaca iz svezih paradiznikov in baziliko)…potem se

500 g spinace ali blitve, 250 g suhe skute, nekaj zlic naribanega parmezana, 100 tolminskega sira ali ovcjega ali kar imas rada, sol, malo paprike v prahu, lahek besamel( naredis brez mleka, samo z juho ali vodo)

Spinaco skuham v osoljeni vodi, da je se malo trdljava- al dente. Vodo shranim, zato ne osolim prevec.Naredim besamel( na maslu moka in dodas spinacno vodo, poper in muskatni orescek).

Kuhano spinaco nasekljam in jo primesam pretlaceni skuti, ki sem ji dodala malo paprike, lahko tudi malo cilija, ce imas rada bolj pikantno.

Kuhane ( jaz jih redno skuham) liste lazanje zlozim v naoljen pekacek in nalagam izmenicno. Najprej skuto s spinaco, nanjo omako, ki jo lepo enakomerno namazem,parmezan , koscke drugega sira in kaksno zlico besamela.
Na vrhu je testenina, ki jo premazem z besamelom in malo paradiznikove omake.

Priblizno na 180 do 200 stopnj pecem nekako pol ure. Ce bi se prevec izsusevalo, dodam se malo razredcene paradiznikove omake.

Podobno delam tudi z buckami in jajcevci.

Ce kupis tiste liste, ki jih ni treba kuhati, pa ravnaj po navodilih.

Ce ti skuta ni vsec, moras pa narediti pravi gostejsi besamel ( nekaj, kar veze in daje kosistenco), ker spinaca pri peki upade in potem nadeva skoraj ni. Imam ze raje skuto, kot besamel. Italijani jo veliko uporabljajo pri testeninah.

Lep pozdrav Babi

En recept za špinačno lazanjo je tudi tule: , a z moje strani še ne preizkušen.
Spomnim se sicer, da sem enkrat nekaj poskušala s špinačo, žal pa se ne spomnim po katerem receptu… v spominu mi je ostalo le, da domači niso bili ravno navdušeni. Ena od napak je bila tudi ta, da sem špinačo premalo na drobno sesekljala.

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ponavadi naredim podobno kot Babi, samo, da naredim ta pravi bešamel in in dodajam paradižnikove mezge. Čisto na belo, bi rekli. LP Silvia

Tako pa jaz naredim:

Špinačne liste na hitro skuham, pustim, da se dobro odcedijo.
Naredim bešamel. 5 dag masla razpustim, dodam 5 dag moke, rahlo popražim, med mešanjem z metlico postopoma zalivam z mrzlim mlekom. Segrevam med stalnim mešanjem, da ne nastanejo grudice, do primerne gostote. Začinim z malo soli, baziliko in muškatnim oreščkom. Na koncu notri raztopim še večjo količino naribanega sira ( po okusu ).

V posodo dam prvo malo bešamela, liste Barilla lasagne, gor razporedim špinačo ( jo še odcedim med prsti ), bešamel itn.

Pečem dobre pol ure na 180

Moj recept za špinačno lazanjo:

-barilla lazanje brez kuhanja (približno pol škatle za 4 osebe)
-bešamel iz 4dag moke popraži na 4 dag masla, zalij z 0,5 l mleka, začini z muškatnim oreškom, poprom in soljo, zavri in kuhaj cca 10min
-zmrznjena smetanova špinača v kockah;na lističen narezan česen popražiš na maslu samo toliko da zadiši, dodaš špinačo in počasi odtajaš, začinim samo s pol kokošje jušne kocke
Med plasti lahko potreseš nariban sir (parmezan ali kak drug sir), jaz ga navadno vmešam kar v bešamel.
Pečem na 180 stopinjah v prej ogreti pečici približno 20-25 minut.

Mljask! Najlepša hvala vsem. Jutri vam pa poročam kako je uspelo .

Je morda katera od vas špinačno lazanjo naredila z ovčjo skuto.

Jaz jo namreč obožujem, nisem pa prepričana, ali gre v lazanjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close