piškotki v obliki jagod
Uf… jaz imam pa tretjega….
Jagode:
150 g sladkorja v prahu
230 g zmletih albert keksov (jaz dam čisto navadne kekse)
150 g margarine (raje imam maslo)
1 rumenjak
2 steklenički jagodovega ekstrata
Malenkost drugačen je… Oblikovane jagode se pa povalja v kristalnemsladkorju
Aja, še to… najbolje je, da maso na hitro umešaš, nato pa ohladiš… in take jagode lahko kar precej časa hraniš v zmrzovalniku…
LP!
Gordy
Tudi jaz imam isti recept s tem, da ne dodam rumenjaka za okus pa dodam malce ruma.
Kar se tiče pa oblikovanja jagod je pa najbolje, da si narediš kroglico, ki jo nato natakneš na kakšno palčko (jaz uporabim, kar metlico od mikserja) in potem to lepo vrtiš v eni roki z drugo pa počasi oblikuješ.
Ekstrat je dobro zmešati z malo vode preden vanj potopiš jagode, ker sam je zelo močan.
Lunca!
Če prav razumem, ti jagode pomakaš v ekstrat?
Po receptu, ki sem ga napisala, se vse sestavine enostavno zmešajo in to je to…
Lepše se oblikuje ohlajena masa. In pa z mrzlo vodo omočene roke (zato, da so hladne) so tudi dobra praksa… Potem pa še povaljanje v sladkorju in jagodke na hladno…
Pa dober tej!
)))))))))))))
LP
Gordy
Ja jaz jagode delam tako, da ostale sestavine zmešam in oblikujem jagode, ki jih nato pomakam v ekstrat in povaljam v sladkor. Za peclje pa ponavadi pokapam kokos z zelenih ekstratom in ga dam v luknjico, ki nastane pri oblikovanju na palčki. Jagode so zelo dobre in lepo izgledajo.
Pa lep sončen dan.
Zanimivo!
Naslednjič bom tudi sama poskusila tako!!!
Najbrž je potem dovolj samo ena steklenička ekstrata??? če jo še z vodo redčiš???
LP!
Forum je zaprt za komentiranje.