Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika soparjen riž

soparjen riž

Kupil sem si posodo za kuhanje soparjenega riža. Zanima me, kako se to dela in ali ima že kdo kakšne izkušnje. Posoda je bila kupljena pri Kitajcih, zato nimam nobenih navodil. Izgleda: okrogla z mrežastim dnom vse iz bambusa?.

Uf, jaz sem letos kupila enka soparnik v bruslju, ampak ocitno na zalost malo prevelik in misploh ne gre v lonec, ampak sede na rob posode….a tako tudi velja??
Jaz sme vprasala, kako se v njem kuha riz, in so mi rekli, da se na dno pogrne tanka krpica, kot so npr. tiste tanke plenicke za otroke :), in nanjo se vsuje riz, spodaj pa mora vreti voda…..menda je tako kuhan riz veliko okusnejsi. Ce bos poskusil-a sopariti riz ali kaj drugega, prosim sporoci svoje izkusnje.
LP, zala

Hej! Imam 4 manjse ( za eno osebo).Najprej sem jih samo gledala kot souvenir, potem pa sem zacela tudi uporabljati.
To gre v vecjo posodo nad vodo. Imam zraven se4 nekaksne trinoznike, na katere posadim te posode, da so nad vodo.Potem posodo pokrijem.Najraje vtaknem v ekonom lonec, ker je vse skupaj hitreje. Uporabljam jih tudi za pogrevanje strukljev.

Za na mizo je dekorativno( serviram kar v njih). Naredila sem si posebne prticke iz tankega platna. Vogale zapognem cez riz in drzi toplo.
Tako sem videla v kitajski restavraciji, kjer sem jedla samo jedi kuhane na pari – tudi spomladanske zvitke.
Ne uporabljam jih prav velikokrat, ker najraje soparim kar v luknjicasti posodi ( del lonca na pritisk), ki je vecja.

Zala, verjetno si bos morala omisliti nekoliko sirso posodo, ker po moje mora biti malo nizje v loncu in pokrito. Tako sem videla pri hcerkini znanki Kitajki. Kaksne velike lonce imajo pa v restavracijah, da lahko dajo toliko teh bambusovih resetk, ne vem:)))

Lep pozdrav Babi

Kitajčki uporabljajo bambusove rešetke v voku. Oblika voka omogoča, da je spodaj voda in da ne potrebujejo “trinožnikov” ali podobnih naprav za distančnik med dnom in rešetko.

Ali je za tako pripravljen riž potreben kakšen riž posebne vrste, ali velja vsak in kako dolgo je (npr. pokritega) potrebno kuhati

Hej! Moj vok je presirok za te majhne za eno osebo.

Ponavadi naredim jasminov riz ali basmati. Se dlje sopari kot kuha. V loncu na pritisk znatno hitreje. Bos videl, ko bos delal, sproti. Riz je potem nekako zlepljen – tak mora biti.

V indijski kuhinji riz tudi namakajo cez noc in potem naprej kuhajo. Ne vem, ce ga tudi soparijo. Lp

Hej! Moj vok je presirok za te majhne za eno osebo.

Ponavadi naredim jasminov riz ali basmati. Se dlje sopari kot kuha. V loncu na pritisk znatno hitreje. Bos videl, ko bos delal, sproti. Riz je potem nekako zlepljen – tak mora biti.Pazi, da bo dovolj vode, ker rada izhlapi.Jo enostavno dolijes- vedno kipeco.

V indijski kuhinji riz tudi namakajo cez noc in potem naprej kuhajo. Ne vem, ce ga tudi soparijo. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close