Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čokoladno podlago ala Hvastijeve torte imam.. kaj pa gor?

Čokoladno podlago ala Hvastijeve torte imam.. kaj pa gor?

Pozdravljene,
berem vas pogosto, velikokrat sem preskusila kak vaš recept, pišem pa bolj poredko 🙂
Pa vas tokrat še jaz prosim za pomoč.
Ko sem imela zadnjič nekaj čokolade za porabit in “cukr-krizo”, sem našla čisto enostaven recept za torto.
Biskvit je precej stlačen, suh… ko sem ga pa malo namočila z mlekom, je postal pa čudovito pocast.. skoraj kot bi že imel čokoladno kremo na vrhu.. njami.
spominja me na Hvastijeve torte, ki so mi všeč.
Tokrat pa bi rada dala že kaj povrhu, premišljevala sem o nekaj kosih sadja in kaki kremi iz mascarpone sirčka. MOgoče celo kaj iz kompota.. najprej sadje, potem pa mogoče malo soka v sirček.. mislite, da bi šlo?
Ima kakšna idejo, kako tole mojo super hitro narejeno tortico še izboljšat?
Hvala že vnaprej in lep pozdravček vsem,

Petya,

jaz bi pa recept za ta tvoj biskvit!

Na čokoladno podlago bi se podale jagode ali jagodna krema. Lahko tudi s sirčkom. Pa kakšna kokos krema bi pasala gor.

Lp, Ela S

Živjo,
testo naredim tako, da v tem zaporedju v multipraktik dajem:
115 g masla
170 sladkorja
2-3 jajc
170 g moke
115 g mlete čokolade

Nastane precej gosta masa,ki jo pečem v tortnem modelu v ventilatorski pečici pri 175 stopinjah slabe pol ure. Z zobotrebcem preverim, kdaj je pečeno.
Testo ostane zbito, rahlo grenkasto, na vrhu se naredi trda skorjica. Za kar tako uporabit, je meni preveč suho. Testa ne zvrnem, ampak pustim obrnjeno, kot se je peklo.
Ko se ohladi, jo previdno po vrhu namočim z mlekom in pustim,da se vpije. Zgornji del se razmoči, kot bi bil namazan s čokoladno kremo.
Je pa treba bit malo bolj previden pri jemanju odrezanih kosov ven, saj se rado prime na dno.
Upam, da bo še komu všeč.
Pozdravček,

Ojla!!!

Praviš, da je biskvit, ko je namočen, sočen?
Kaj pa, če bi naredila iz njega “saher” torto???

Prerežeš, navlažiš, namažeš z marelično marmelado (ne šparat!!! ker vpije), pokriješ z drugo plastjo, navlažiš in premažeš z marmelado, čez pa čokoladno glazuro??? (pripravim jo iz 100 g čokolade, ki jo raztopim in premešam z 1 dl smetane)

LP!

Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

jaz bom tvojo podlago uporabila nanjo pa bom dala Parfe kremo iz trgovine od Dollcele, ki ji bom dodala malo kakava, po vrhu pa nastrgala malo čokolade

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close