Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ELINA TORTA – VELIKOST

ELINA TORTA – VELIKOST

pozdravljene,
odločila sem se, da tudi jaz naredit to čudežno dobro torto. Zanima pa me, v kako velikih tortnih modelih ste jo pekle (nekatere ste pisale, da je bila previsoka za vaš model)?? 26 cm ali 28 ali kaj drugega!!

Hvala in še veliko zadovoljstva ob kuhanju, peki in seveda ob uživanju narejenih dobrot!

LP, iči

Jaz sem jo delala v 26 cm okroglem modelu za torte, pa sem notri spravila samo temno kremo ( bil je do vrha poln ). Model je visok vsaj 8 cm. Če hočeš obe kremi, zmanjšaj količine.

Sicer pa bom naslednjič naredila le kokosov biskvit in temno kremo, pa brez jajc in želatine.

pipi, hvala za informacijo.
lp, iči

Jaz sem jo dobila za darilo. Pečena je bila v navadnem štirioglatem pekaču (mislim da dimenzije 25 x 40 cm – tako na oko). Potem smo jo rezali na kvadratke. Šla je v enem popoldnevu.

Lp, Ela S

Mi smo testo tudi pekli v velikem pekaču. Sestavljali smo jo pa v za to “posebej” pripravljeni škatli. Navadno škatlo smo primerno prerezali, obložili s peki papirjem in torto sestavili, prelili in dali v hladilnik. Naslednji dan smo škatlo razrezali in torto okrasili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close