Kje je naša Babi?
Hej, prav vsem in vsakemu posebej:))!
Tako: Gorenjska je se vedno lepa, prelepa!
Zajamnikov ( zame raj na zemlji) ni nihce ukradel in v soncnem zahodu s pogledom na nase gore uzivati pregresno dober borovnicev zavitek ( in si oblizovati prste), je nekaj …kar se ne da povedati. Kdor Zajamnike pozna, ve o cem govorim.
Tudi pot od Mojstrane do Vrat enkratno. Pericnik, poslusati ta koncert padajocega slapa- cista poezija. Tamar in topel skutin zavitek, kot bi ga pripravili samo zate 🙂
Ob Pisnici do Krnice, kjer te caka skleda domacih zgancev z ocvirki in kislim zeljem!!
To so kraji, ki jih moram vedno znova obiskati in se jih ne navelicam.
Trenta, Bovec,… kjer postojis in razmisljas o usodi teh krajev…in si zalosten. Kupila skuto.
Goriska, kjer sem jedla najboljso hladno” peperonato in caponato”, prav tako, kot jo je delala nona in zraven ocvrte panirane bucke in melancane.
Bilo je lepo. Tudi nocojsnji soncni zahod na morju lep in tako domac, kot bi mi izrekel dobrodoslico. Lep pozdrav Babi
Hej, Sonce!
Sem prebrala; hvala za prijazne besede. Ves, da bi te rada srecala:))
Saj me toplice ne vlecejo ne vem kako( nimam rada bazenov in tople vode); bolj bom uzivala v dolenjski pokrajini in jesenskih barvah vasih gozdov. Nacrtujem 10. okrobra – tako so sklenili moji in me bodo poslali samo – kot paket:))
V nacrtu je bila Jordanija – Petra, pa se je sfizilo.
Ampak Dolenjske se tudi ful veselim in rada bi poskusila tudi belokranjsko pogaco. Pozdravcek Babi
Babi, tako lepih slik z dopusta pa že dolgo nisem brala. Če sploh kdaj. Še bolj kot tvoje kuharsko znanje me vedno znova razveseli misel, da so še ljudje, ki so uživajo življenje in so polni pozitivne energije. Ki se je tukaj razširila na cel forum – same prijazne punce. 🙂
Lep dopust tudi jeseni na Dolenjskem ti želim.
Babi, hej. Prav žal mi je, da tako redko lahko prebiram tale čudovit forum. Doma mi še ni uspelo priključit interneta. Pa upam, da bo to še ta mesec. Povečali smo balkon v teraso, sedaj pa čakamo krovca, da nam to pokrije (upam, da v soboto). Vse kraje, kjer si bila prav dobro poznam, ker me po njih vodi moj dragi. No, planina Zajamniki je res nekaj posebnega in bi jo prepoznala kjerkolo bi jo videla, tako nekaj posebnega je. Midva jo običajno obiščeva pozimi, ko so poti vse zasnežene in peš, včasih na smučeh kolovrativa po Pokjuki. Ob naslednjem obisku Gorenjske me prosim obesti, da se srečava v Škofji Loki, ali v Ribnem. Res mi je žal, da nisem videla, kdaj prideš na Gorenjsko. Lep pozdrav Mica.
Hej, Mica!
Ko pa nisem bila sama in nekaj dni v vasem planinskem raju, dalec od ponorelega sveta in civilizacije vedno prehitro mine!
To so moje “romarske” poti! Ko si tam, odpade vsa ” navlaka”.
Zajamnike poznam tudi zasnezene in se en kraj je tako lep: Groharjeva Sorica – poleti ali pozimi. Ni cudno, da je zacutil potrebo po slikanju!!!
Zdaj se pa res ze veselim Dolenjske!
Dobro “urihtajte” in lep pozdrav z obale v soncu Babi
Hej, Nani! Dobila sem darilo – nekaj dni v Dolenjskih toplicah, 11. oktobra.
Saj mi za bazene ni toliko; pohajkovanj se bolj veselim. O, na ledene skutine kocke bi prav rada prisla. Presodi, ce je to blizu tebe.Pa se Sonce rumeno bi rada spoznala.
Ne bos verjela. Svak je danes( ups, saj je ze vceraj, po uri sodec) praznoval in ob torti so kraljevale na lepem pladnju ravno te kocke, ki jih je naredila sestra. :))) Lep pozdrav Babi
Ojla! Danes prvič v tem tednu berem. Kako je svet majhen! Sem mislila, da Zajamnikov ne pozna nihče. Vedno jih opisujem kot planino med Pokljuko in Uskovnico, kjer je razgled, da mu ni para. Vidiš cel gorski venec od Vogla do Triglava in spodaj Bohinjsko jezero. Dan po dežju spremljaš pohodnike na Triglav s prostim očesom.
Ko sta bila stara starša še živa, sem z njima vsako leto preživela cel avgust v brunarici ob nabiranju gob, borovnic, jagod, brusnic, čajčkov… Takrat je bila planina mnogo manj obljudena, dostopa z avtom ni bilo, v sirarni je bila Cilka, ki je vsako poletje prignala veliko krav; bilo je še lepše kot danes.
Sem pa lani prvič doživela tudi Groharjevo Sor’co, ko sem kolesarila čez Soriško planino v Bohinj. Ko se mi je po vzponu med temačnimi drevesi odprl pogled na Sorico, mi je v resnici zastal dih.
Zelo sem vesela, da sem te lepe slike delila z vami. LP Daša
Hej!
Dasa, koprski prijatelji imajo na Zajamnikih lepo urejeno brunarico in tam
vse te darove narave, ki si jih nastela, pripravljajo za zimo.
Res, kot amfiteater – pogled na verigo vrhov!
Verjamem, da je bilo vcasih se lepse. Jaz sem jih spoznala ze malo civilizirane. Upam, da ne bodo s kaksno gradnjo kaj pokvarili.
Na Sor’ci sem pa pred leti srecala francoski par, ki je s kolesom potoval do Makedonije( malo tudi vlak) in sta mi povedala, da jima je oce svetoval, da teh krajev ne smeta zamuditi. Od Ljubljane sta prekolesarila Gorenjsko.
Torej je svet res majhen, ce se Parizani vedo za te cudovite vasice.
Pa se pritozujemo, da nas nihce ne pozna!:)
Pravi ljudje vedo za nase lepote, kajne?
Sonce, se bom pustila ukrasti:)) Lep dan obema Babi
Hej, Kresnica, ja Ribno pri Bledu. Tam sem skoraj vsak vikend, razen, če imam tako delo, da ne morem priti. Je zelo mirno, spim kot polh, lahko cel dan (posebno kadar je deževno), mimo hiše teče potok, ki se slapom preliva v nižje nadstropje, malo višena vrtu pa teče studenček. Ali ti je zanao, kje je to? Lep pozdrav Mica
Kresnica, hej. V nedeljo dopoldan se bom pripeljala na Bled – v Ribno. Ali si za to, da se srečava na kavici – častim. Parkirala bom na parkirišču nasproti trgovine Živila, čez cesto. bel peugeot 206. Kavica v družbi je slastnejša. Javi, če si za to, lahko na email: micadebeljak@email.si. Lep pozdrav, Mica.
Joj Mica, v nedeljo sem pa na nogometni tekmi v Ljubljani 🙂 Brat od fanta trenira in nas je vse povabil na tekmo. Res škoda, da se ne bova mogli srečat. Ampak, če boš še kakšen drug dan tukaj, pa nujno napiši. Ponavadi sem doma, ker začenjam z diplomo, na faxu pa tako ali tako nimam več obveznosti…
Torej, naslednjič pa zagotovo 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.