Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Poročni menu

Poročni menu

Punce, kakšne menuje sta “postregla” svatom na poročni dan?
Hvala za help.

Mi smo šli k Alkarju na školjke in hobotnico v solati. Bilo nas je samo šest-priči in še dva najboljša prijatelja. Bilo je super ! Pozdrav Tana

tana,mi smo bili pa stevilcnejsi ! 🙂 poleg pric je bil se mozev najboljsi prijatelj s punco/takrat se / in pa moja prijateljica z mozem.
bili smo na belviju. najprej sampanjcek…potem pa precejsnja kolicina tatarskega biftka. tiste case so imeli res zelo dobrega ! bilo je the best! lp petra

Odvisno kdaj bi imela začetek. Če je to že kmalu popoldne, potem je potrebno misliti na kosilo in kasneje večerjo. Če je to kasneje, potem se dva obroka lahko združita. Odvisno je tudi koliko ljudi je povabljenih. Pri manjšem številu se lahko greste tudi samopostrežni bife z morskimi specialitetami ali eksotično hrano (kitajska hrana,…). Težko si je predstavljati da 150 ljudi stoji v vrsti za hrano :)))

Veliko ne kompliciraj okoli hrane. Ljudje ne bodo nikoli zadovoljni, zato si ne pusti pokvariti dneva.

Lp, Ela S

znankina hci se je porocila junija .imeli so samopostrezni bife. vsi so bili zelo zadovoljni. predvsem jim je bilo vsec,da so malo “krozili”. pri klasicnih kosilih oz.vecerjah si vec ali manj “obsojen” na iste sosede pri mizi.
vsa stvar se je odvijala na velikem vrtu-imeli so tudi res sreco z vremenom.
tocnega menija ne vem- vem,da je bilo nekaj na zaru pecenega,precej raznih solat, “narezki”,pa seveda precej sladic in sadja.je pa res,da za veliko stevilo ljudi to ni najbolj primerno. tukaj jih je bilo priblizno 40!?
lp petra

Jaz sem bila pred 2 leti na poroki, kjer je bilo ogromno ljudi. Večerja je bila resda v neki restavraciji v majhnem gradu in temu primerne so bile tudi jedi – malce nenavadne, ampak odlične. če želiš lahko napišem meni, ker ga imam še vedno spravljenega v albumu. Mogoče samo za idejo.
Za sladico je bila pa neke vrste samopostrežni bife – ogromne količine jagod, malin, borovnic, robid… in iz takih sadežev je bila tudi ogromna poročna torta – ogromen kolač.

Živjo!

Najprej imava namen večji krog ljudi postreči z prigrizki.
S tem si ne belim glave, ker bodo za naju to prirpavili prijatelji… razni sendvički, hladne solate itd.

Za večerjo, okrog 19 bi imeli pozno kosilo v bistvu.

Trenutno imam že nekaj izbrano, vendar bi rada še slišala od vas kako idejo.

Po pravici povem, da bom dala prirpaviti to, kar je všeč nama :)).

Približno tako:

Predjed: pršut na grisinih z melono
Juha:grahova kremna juha s kislo smetano in popečeno slanino
Testenine: kaneloni na rimski način, rižota z rdečim radičem (imamo veliko vegetarjancev)
Glavne jedi: pečenka v vinski omaki z riževimi cvrtki, telečji zrezki s semtanovo omako in jogurtove miške
ZA vegije: nabodalo s tofujem, gratinirane bučke s sojinim mesom
Sladica: ajdovi štruklji, jogutvoa strjenka
Torta…

Kaj se vam zdi? Preveč? Kako vino bi predlagali?

Kresnica… tudi najina poroka bo malce “grajska”. Prosim, napiši menu!

Bodo pa prevladovale maline pri sladicah.

Hej!

Menu se mi zdi res zelo izbran. Tiste kanelone na rimski nacin nam bos pa kasenje opisala in rizeve ocvrtke , prosim. Rizota z rdecim radicem je meni tako vsec.Mmmm, prsut z melono:)))

Na vina se prevec ne spoznam. Mislim, da bodo v restavraciji znali svetovati k posameznim jedem. Sivi pinot,sovignon, refosk….to nekako poznam.
Optiram pa za suha vina.

Lepoooo se imejte in veliko srecnih dni Babi

Sneguljcica, ti napisem jutri… Oz. danes 🙂 Sem ravno prisla domov, pa bom jutri prevedla in napisala.

Lep in bogat meni. Pazi pri juhi, če praviš da imaš veliko vegetariancev, ker vsebuje slanino. Če jo bodo dali posebej, da si jo vsak samo natrese po želji, potem je dobro, drugače ti nekateri ne bodo jedli juhe.

Še nekaj mi je prišlo na misel. Če boste imeli samo pozno kosilo in nič več, potem vse štima. Če pa mislite posedeti za mizo pozno v noč, potem naj bo nekaj na mizi, ker so ljudje različno lačni. Vsaj kakšni mali prigrizki (slano in sladko pecivo), sadje (lahko sveže in suho), in celo kakšni oreščki. (arašidi, lešniki, orehi, pistacije,…)

Lp, Ela S

Hej!

Sicer ne vem, ce boste uspeli narediti( prijatelji?) slane mandeljne. So zelo dobri za k aperitivu in tudi kasneje. Priprava preprosta( tri prijateljice?):
Kupis mandeljne – jedrca ( lahko ze oluscene tanke kozice) in jih das v naoljen pekac v pecico. Vsake toliko pomesas; ko so prijetno medene barve,
jih vzames ven in se tople posolis ( po okusu- sol prija), popolnoma ohladis in spravis v kovinsko skatlo.
Se nekoliko okusnejsi so ocvrti kot pomfri. Samo pazi, da se ne prezgejo- samo rahel svetlo rjav nadih. Zato mesaj! Polagas na papirnato brisacko, da posrka odvecno mascobo.Jaz tako naredim se z indijskimi orescki. Zelo njami – nikoli nic ne ostane!

Ce kupis pa neoluscene, jih potopis za kaksno minutko v vrelo vodo in mlacni se lepo luscijo. Primes za sirsi konec in stisnes- belo jedrce skoci ven.
Preden jih se popeces, jih dobro osusi.

Lep pozdrav Babi

Torej. Mogoče bo prevod malo bolj čuden 🙂

Predjed
Poletna solata s polivko iz krebuljic, posuta s travniškimi svetlicami (cvetovi) in slanimi vaflji

File jezerske zlatovčice s prilogo (oz. posteljico) iz lisičk

Cassissorbet (sorbet iz višenj) na trtinem listu (rizling)

Popečena prsa pegatke (kokoši) s prilogo iz pumprenikla; krompirjeve ruladice iz Crepes (tankih palačink); mladi korenjček z mlado čebulo

Sladica (sem že napisala včeraj) – različni vrtni in gozdni sadeži

Vina
1999 Cuvee Vaux (2 različni vrsti penine)
2000 Eltviller Sonnenberg
2001 Weissburgunder
2000 Assmannshaeuser Hoellenberg

To je to 🙂 Bilo je pa super.

oki

Hvala babi za lepe želje. Ekola receptiKaneloni na rimski način

Sestavine za 4 osebe
Testenine kaneloni (kupljene),
5 dag čebule,
1 strok česna,
25 dag zmlete govedine,
2 paradižnika,
drobtine,
1 velika žlica sesekljanega svežega majarona,
1 jajce,
sol,poper.
OMAKA:
5 dag masla,
5 dag moke,
4 dcl mleka,
2 dcl sladke smetane,
sol, poper, muškatni orešček.
PRELIV:
2,5 dag parmezana,
1,5 dag masla.

Priprava
Nadev oziroma zmes za kanelone pripravite tako, da najprej segrejete olje v ponvi,dodate sesekljano čebulo in česen ter oboje počasi pražite. Čebula naj postekleni, ne sme pa porumeneti. Še posebej pazljivi bodite pri česnu. nato dodajte zmleto meso in ga pražite pri nizki temperaturi, dokler ne spremeni barve. Paradižnika olupite in odstranite semenje. Čisto paradižnikovo meso narežite na koščke in ga dodajte k mesu.Pokrijte ponev in dušite deset minut. Zdaj znižajte temperaturo, dodajte drobtine,nariban sir,majaron in rahlo stepeno jajce. Osolite in opoprajte ter odmaknite s štedilnika. Za omako spustite maslo v kozici in v njem prav rahlo zarumenite moko(to traja le eno minuto-ves čas mešajte). Zatem znižajte temperaturo,prilijte mleko in smetano in rahlo stepajte z metlico, da se omaka zgosti. Zdaj zvišajte temperaturo in ves čas mešajte z metlico, dokler omaka ne zavre. Osolite in opoprajte in začinite z muškatnim oreščkom. Kozico pokrijte in jo postavie na toplo. Za kanelone pripravite testo kakor za navadne rezance, lahko pa kupite že pripravljeno testo(lazanje). V velikem loncu zavrite slano vodo, narežite testo(plahtice) za rezance na kose, velike 7 do 10 cm in jih kuhajte pet minut. Potem jih s penovko previdno poberite iz kropa in jih na cedilu prelijte s hladno vodo. Naložite jih na čisto kuhinjsko krpo in pustite, da se ohladijo.Sledi nadev:Na eno stran vsakega vsakega kosa testa naložite nekaj nadeva. Testo zvijte in te kanelone zdevajte drugega polek drugega v pekač, ki ste ga omastili z maslom. Kanelone na koncih stisnite s prsti. Omako prelijte po kanelonih, vse pa posipljite z naribanim parmezanom. Za konec posujte na vrh še majhne kosmiče masla. Pekač postavite v pečico(190 C) in pecite 20 do 30 minut, tako da nastane na vrhu lepa zlata skorjica. Ponudite takoj-kaneloni so prav imenitna jed,ki večino očara.

Riževe kroglice

Sestavine za 2 osebi
1 kom jajce
9 dag moke
4 g pecilni prašek
peteršilj, muškat, sol
kuhan riž
malce jogurta ali tekoče smetane
Priprava
Vse sestavine umešamo skupaj, v ne pregosto maso in ocvremo v srednje vroči maščobi.

Opombe
To jed uporabljamo kot prilogo k jedem z raznimi omakami.

Hvala…da si se potrudila.
mmm

Sneguljcica, hvala za oba recepta. Rizeve ocvrtke sem ze kdaj ( riz ostal) naredila kar po svoje. Vnuk ima itak vse hrustljavo rad. Fino, zdaj imam pa se izpopolnjen recept.

Kanelone polijem cisto na vrhu se s paradiznikovo omako in tudi na dno je nekaj dam, drugo pa delam enako.

Lep vikend Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close